Kontakt oss

Abonnenter

Filming i haller opp politisk til uka

Avatar

Publisert

Formannskapet har bestilt en sak om kameraer som er montert i to idrettshaller. Inntil en politisk avgjørelse er tatt så vil ikke kameraene være i bruk.

Det smalt så til de grader da VG denne uka skrev om tjenesten MyGame som filmer utøvende idrett i norske idrettshaller, også der barn er involvert.

Det er den kinesisk utstyr som brukes, og dette utstyret er forbud i mange land, blant annet i USA og England.

Selskapet MyGame har gjort avtaler med flere særforbund i Norge om sending av idrettsarrangementer, men i kjølvannet av VG sitt oppslag har mange kommuner tatt affære og satt en foreløpig stopper for sendinger.

Det er også tilfelle i Ullensaker kommune, der det er montert kamera i Jessheimhallen og i flerbrukshallen.

KAMERA: Både Jessheimhallen og flerbrukshallen har kameraer, men de er satt ut av drift til det fattes en politisk avgjørelse neste uke. 

Politisk sak

Jessheimpuls har vært i kontakt med kommunen, og der får vi bekreftet at det er bestilt en sak til formannskapet neste uke.

– Vi jobber med dette nå, sier Haakon Fjone til Jessheimpuls.

Det er kommunale eiendommer håndterer og drifter kommunale bygg, og det var derfra tillatelsen ble gitt da forespørsel om å montere kameraer kom i sin tid.

Jessheimpuls får opplyst at det var flere kameraer på vei opp etter forespørsel fra klubber og forbund, men dette er satt på vent – eller satt stopper for – i påvente av en politisk behandling – som altså kommer i formannskapet i neste uke.

Ikke operative

Ordfører Eyvind J. Schumacher skrev dette på Facebook (det finnes ikke informasjon om dette på kommunens hjemmeside) følgende:

“De to kameraene vi har kjennskap til er montert i Jessheimhallen og i ishallen. De har nå blitt demontert i den forstand at de ikke kan brukes. De er ikke skrudd ned enda. Saken kommer opp til politisk behandling så snart som mulig, og slik jeg leser flertallet så vil kameraene ikke bli tatt i bruk igjen i våre haller. I alle fall ikke for barn under 18 år!”

Formannskapet har møte tirsdag 17. januar, altså i neste uke.

Dette er MyGame

  • MyGame er breddeplattformen for norsk lagidrett.
  • Ved hjelp av smarte sportskamera produserer og strømmer selskapet breddekamper fra hele Norge.
  • «Foreldre, familie, venner og fans kan dermed følge sine favorittspillere og lag gjennom våre apper», er deres egen beskrivelse hentet fra nettsiden deres.
  • Tidligere i år ble det klart at TV 2 i samarbeid med MyGame skal strømme fotball, håndball, innebandy, basketball, volleyball og ishockey ned til 15-årsklassen landet over. Den nedre aldersgrensen er 13 år.
  • MyGame Group Norge er eid av TV 2 (29 prosent), Amedia (20 prosent) og MyGame Group AS (51 prosent).

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.