Kontakt oss

Konsert

Folk strømmer til Kulturbanken

Publisert

Første helg med strømmekonserter i Kulturbanken er over. Og folk har støttet villig opp om konsertene og løst billett i form av vipps.

Fredagens konsert med lokale So Are We hadde opp mot i 300 publikummere da den ble sendt live via Facebook, og publikums bidrag i form av å bruke betalingsformen Vipps gjør dette liv laga, sier produsent og initiativtaker Kent Årøe.

Søndag kveld hadde fredagens konsert nesten 11.000 (live og opptak gjennom helgen), og Palle ble sett av 2.000 publikummere som var innom i løpet av konserten (og sett i opptak).

Over all forventning

– Bedre enn fryktet dette her?

– Alt har fungert over alle forventing på alle bauger og kanter, er dommen den lett sliten Årøe gir produksjonene som er gjennomført i helgen.

– Vi visste ikke hva vi kunne forvente, men tilbakemeldingene – og bidrag fra folk som så på – gjør dette til jobber med et helt ok honorar, sier Kent.

– All den tid vi har laget denne produskjonen med to på jobb – pluss en mann på dugnad – så holder vi kostnadene nede. Men vi har nesten overrasket oss selv ved å gjennomføre en flerkameraproduksjon som dette med så få hender.

KAMERAMANN: Geir Østeby holder styr på åtte kameraer underveis i strømmekansertene. 

– Ta kontakt

– Ser du noen begrensninger?

– Det eneste er de forskriftene som gjelder med antall personer i samme rom. Men nå står det et TV-studio i Jessheim sentrum, og det er ingen type produksjoner vi ikke kan gjennomføre her.

– Og henvendelsene kommer?

– Vi har fått henvendelser fra både lokale musikere og fra artister utenfra som ønsker å opptre her, så vi er i ferd med å se på hvordan vi håndterer dette rent praktisk, sier Kent.

Søndag kveld var selveste Palle Wagnberg gjest i Kulturbanken Live, og han omtalte konseptet – og ikke minst settingen – i rosende ord før han gikk på scenen.

I HENHOLD: Strømmekonsertene arrangeres innenfor forskrifter om antall personer i samme rom samt at utstyr på scenen desinfiseres mellom hver bruker og hver konsert, forsikrer Kent Årøe og dugnadsarbeider Ole Morten Hammersborg.

Imponert Palle

– Jeg så litt på konserten til So Are We, og det var en gjennomført og god produksjon med fin atmosfære, sa Palle, som selv kjente litt på sommerfuglene i forkant av det å spille for tomt rom.

– Jeg vet ikke hvor mange konserter jeg har bak meg, men jeg har aldri spilt i en setting som dette før, sa Wagnberg under lydsjekken søndag ettermiddag.

– Rent økonomisk da, Kent?

– Vi produserer dette med lite mannskap, så det er helt ok honorar i tider som dette, sier Årøe.

Neste konserter

De neste konserter som er satt opp er:

  • Alexandra Rotan lørdag 4. april
  • Frode Johansen søndag 5. april
  • Fat Fred & The Possumhunters – trio – 7. april
  • Ingrid Berg Mehus – trio – 19. april

– Vi jobber kontinuerlig med å booke datoer, sier Kent Årøe, som i går kveld bekreftet at også konserten med Palle Wagnberg var besøkt av et hyggelig antall gjester. Og det kom inn honorar nok til både artist og dem i produksjonen.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.