Abonnenter
Fortsatt for få svar på SFO-undersøkelsen
Svarprosenten på den årlige brukerundersøkelsen er fortsatt lav. Og det gjør det vanskelig å bruke denne undersøkelsen som et verktøy videre. Vi kunne ønsket oss flere svar, sier hovedutvalgsleder Lene K. Håkonsen.
Ullensaker kommune gjennomfører årlig brukerundersøkelse i skolefritidsordningen (SFO). Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 20. november til 31.desember 2024 på barneskolene.
603 foresatte har besvart årets undersøkelse. 1.763 foresatte har fått muligheten til å besvare undersøkelsen og begge foresatte har fått muligheten til å svare.
Tidligere år har det vært praktisert ett svar per barn, men i år er det åpnet for at begge foresatte kan besvare undersøkelsen.
– Litt skuffet
Dette har sannsynligvis påvirket svarprosenten negativt. Det er likevel store variasjoner, og skoler med lav svarprosent må sette inn tiltak for å øke denne ved neste års gjennomføring, heter den i konklusjonen i saksgrunnlaget som politikerne har på sitt bord denne møterunden.
– Det er litt skuffende med den lave svarprosenten, jeg må være ærlig å si det, sier Lene Kathrine Håkonsen (H). Hun er leder av hovedutvalget for oppvekst.
Brukerundersøkelsen for SFO er nemlig laget for å gi kommunen verktøy for å følge med på og bedre kvaliteten på tjenestetilbudet gjennom dialog med brukerne, og med færre svar enn ønskelig så kan de være vanskelig å lese hvor endringer kan være nyttig å innføre.
Brukerundersøkelsen måler kvalitet ut fra hvor fornøyde eller misfornøyde foresatte er med ulike forhold knyttet til SFO. Foresatte blir bedt om å svare på en skala fra 1-6, hvor 1 er svært misfornøyd, mens 6 er svært fornøyd. Foresatte uttaler seg på bakgrunn av egne erfaringer og inntrykk, og resultatene sier derfor noe om den subjektive opplevelsen og erfaringene de har. Når en summerer opp alle de foresattes individuelle vurderinger, kan resultatene benyttes til å si noe om kvaliteten på tjenesten.
Resultatene
Her er resultatene på undersøkelsen som ble gjennomført høsten 2024:
Delområdene som måles er:
- Resultat for brukerne (trivsel/trygghet/omsorg)
- Trivsel (variasjon/fysisk aktivitet/samspill/vennskap)
- Samarbeid (samarbeid mellom hjemmet og SFO, brukermedvirkning)
- Respektfull behandling
- Tilgjengelighet (åpningstider/fleksibilitet/pris) Informasjon (er det tilstrekkelig informasjon om tjenesten og hva den inneholder)
- Fysisk miljø (uteområder/bygningsstandard/innemiljø/utforming)
- Helhetsvurdering (samarbeid med skole/SFO og samlet oppfatning)