Kontakt oss

Handel

Fortsatt jerngrep om fire kommuner.

Publisert

Det er ekstra tungt at vi fortsatt må holde stengt når vi registrerer lettelser overalt rundt oss ellers. Jon Bakke ved Jessheim storsenter har fysisk vondt etter beskjeden fra myndighetene.

– Jeg må innrømme at jeg hadde et håp om en forsiktig gjenåpning da jeg fikk høre at de lokale myndighetene her i Ullensaker ønsket det. Derfor er det kanskje ekstra tungt at vi i utgangspunktet må holde helt stengt her i Ullensaker fram til 9. mai, sier senterlederen.

Ekstra tungt fordi han daglig møter butikkledere som ikke vet om  arbeidsplassene deres kan forsvinne fordi Ullensaker har manøvrert etter særdeles strenge tiltak i ukesvis.

Les mer om forskrifter som gjelder HER

Et lite håp

– Hva nå?

– Jeg registrerte at det var et lite «men» i det som ble sagt om stengt næringsliv fram til 9. mai, og det var at det skal være et møte om en uke for å se om det kan bli aktuelt med lettelser også for oss i Ullensaker, Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen, sier Bakke.

I disse kommunene blir tiltaksnivået nedjustert fra tiltaksnivå A til tiltaksnivå B, eller videreført:

Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Nordre Follo, Vestby, Ås, Fredrikstad, Halden, Moss, Råde, Sarpsborg, Asker, Bærum, Drammen, Lier, Eidsvoll og Nannestad.

I disse kommunene videreføres tiltaksnivå A:

Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker.

Ingen påvirkning

Ordfører Eyvind J. Schumacher og kriseledelsen i Ullensaker kommune sendte tidligere i dag et brev til Statsforvalteren (tidligere fylkesmannen). Der ba det offisielle Ullensaker om at vi lokalt får bruke det lokale handlingsrommet for å justere kursen slik at tiltak og virkelighet er i samsvar med hverandre:

«Næringslivet i Ullensaker kommune har vært særlig hardt rammet av pandemien. Mye er knyttet opp imot OSL og redusert aktivitet der, men mye er også knyttet opp imot lokalt næringsliv. Som følge av utfordringer i næringslivet, står også mange av våre innbyggere uten jobb med de utfordringer dette gir. Dette er en betydelig del av det bildet og den forholdsmessigheten Ullensaker kommune til enhver tid må vurdere.
Med dette som utgangspunkt har kriseledelsen besluttet at Ullensaker kommune bør får ta i bruk sitt lokale handlingsrom når videre tiltak skal gjennomføres og implementeres. Dette for å balansere forholdet mellom behov for smittevernstiltak og tiltak for å begrense ytterligere konsekvenser for lokalt næringsliv.»
Dette fikk lokale myndigheter ikke lov til, og fire kommuner lever nå med de strengeste tiltakene mens det åpnes opp rundt oss.
– Jeg krysser fingrene for at det kan skje noe i form av gjenåpning om en uke, sier Jon Bakke.

 

Annonsering [adning id="18979"]

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.