Connect with us

Abonnenter

Fotogruppa fornyer seg

Avatar

Published

on

Fotogruppa til Ullensaker kunstforening fornyer seg og inviterer til “event” ved Nordbytjernet i slutten av april. Fotokonkurranse er også på trappene.

Svein Langvad er leder av fotogruppa til Ullensaker kunstforening, som med sine 38 medlemmer (15 er veldig aktive) inviterer til en nyvinning i form av en fotokonkurranse i det gode motivets tegn.

– Folk er mer interessert i å være aktive enn å sitte stille, og det tar vi konsekvensen av med denne fotokonkurransen, sier Langvad.

Lederen av fotogruppa – tidligere journalist med kamera og med erfaring fra mørkerommet i sin tid – beskriver seg selv som en turgåer med kamera, og med et kamera i hånden blir det gjerne at han speider etter motiver på sin vei.

Myk start

– Hva slags konkurranse er det snakk om?

– Vi har ikke låst oss til noe spesielt den første runden, men det ligger an til at vi deler inn konkurransen i bilder tatt med mobil og bilder tatt med kamera, sier Langvad.

Det ligger an til at det kåres en månedlig vinner. Intensjonen at årets tre beste bilder blir påspandert ramme fra Elitefoto og at de blir en del av fotogruppas utstilling i november.

Alle kan bli med på denne konkurransen, og håpet er å få med nye medlemmer i fotogruppa til kunstforeningen.

Fotogruppa samarbeider med Jessheimpuls i denne konkurransen. Vinnerbilder – og muligens gode kandidater til vinnerbilde – blir publisert på denne plattformen.

Nordbytjernet

Fortell litt om konkurransen og det som skjer ved Nordbytjernet lørdag 27. april.

– Vi er ikke på jakt etter proffer. Vi er mest interessert i å komme i kontakt med fotoglade amatører, sier Langvad.

Og de som møter opp ved kiosken fra 12.00 den 27. april, vil oppleve at det er poster underveis på runden.

– På de postene har vi folk fra fotogruppa som viser forskjellige ting rundt fotografering, som viser fram fotoutstyr og som svarer villig vekk på spørsmål, sier Langvad.

For at det er kompetente folk med i fotogruppa til kunstforeningen er ingen overdrivelse. Nysgjerrige amatører anbefales å bli med på denne seansen, for det er garantert noe å lære for både nybegynnere, fotoglade amatører og ganske gode amatørfotografer.

Få regler

– Motiver til konkurransen da?

– Vi legger ingen begrensninger der, men ser for oss at det kan være alt fra naturbilder, fuglebilder, bilder av andre dyr, kunstneriske bilder eller morsomme bilder. Vi legger ingen demper på kreativiteten, sier Langvad.

– Men vi vil gjerne at folk opplyser om hva de har tatt bildet med, om det er mobil eller kamera.

– Når ser dere for dere at konkurransen kommer i gang, og hvor sender man inn sitt bidrag?

– Send bidrag på e-post til ukfotogruppa@gmail.com

I gang nå

– Og konkurransen er i gang når denne artikkelen er publisert, legger Langvad til.

– Premien da?

– Det er æren samt 20 prosent rabatt på forstørrelser og rammer hos Elitefoto på Jessheim.

Men først og fremst er det viktig å understreke at fotogruppa ønsker seg at så mange som mulig møter opp på Nordbytjernet lørdag 27. april. Det blir garantert hyggelig samvær samt noe å lære for den som ønsker det.

– Og så er det mulig å la seg inspirere denne dagen, avslutter Langvad.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.