Kontakt oss

Folk

Fra ball til ballong

Publisert

Ulf «Uffe» Johansson ble omtalt som en talentfull fotballspiller da han kom til Jessheim som 27-åring. I dag har 59-åringen byttet ut ball med ballonger.

I dag er det på dagen seks år siden Ulf J0hansson åpnet dørene til butikken «Ablegøy» i Jessheim storsenter. Og det har vært en luftig reise siden det 29 år gamle fotballtalentet bestemte seg for at det måtte bli Jessheim og ikke Kløfta da han slo seg ned på præriesletta vår her på Øvre Romerike.

«FOTBOLLSKILLE»: Ulf Johansson jubler etter straffedrama på Jessheim stadion i 1989. 

«Förortsbarn»

– Et «förortsbarn» endte på landet?

– Jeg tenkte at Jessheim kommer helt sikkert til å vokse, så det ble Jessheim – og ballspill for Ull/Kisa som i 1987  lå langt nede på tabellen i 5. divisjon, sier «Uffe».

Luften gikk ut av fotballballongen til Johansson på et tidspunkt, og nå er det ablegøyer og triks i butikkform – og som korsanger og skuespiller – som gjelder for vår joviale svorske venn.

Har det meste

– Det meste til fest og moro her?

– Ja, det kan vi godt si. Og fester og arrangementer blir det jo bare mer av her til lands, sier Ulf, som nå er inne i den kanskje viktigste måneden i året når det kommer til omsetning.

– Oktober med Halloween er for oss litt som julehandelen er for andre butikker, men vi jobber hele tiden med å spre omsetningen til hele året, sier Ulf.

Trender kommer

– Hvordan?

– Internasjonale trender kommer – og har kommet – til Norge også. Det er temafester, såkalte «baby showers» og «gender parties», sier Helene N. Meyer-Hansen, som ble fulltidsansatt hos «Ablegøy» i mars i år.

– Gender hva for noe?

– Gender party er når du har fest der kjønnet på barnet i mors mave avsløres. Det arrangeres fester for det nå, sier Johansson.

– Og så er bruk av ballonger til høytidelige – og uhøytidelige – anledninger noe det blir mer og mer av, sier Helene, som også kan berette at gaver pakket inn i ballongoppsats er i ferd med å bli en trend.

Kunden

– Hvem er den typiske kunden?

– Umulig å svare på, for alle typer mennesker kommer hit for å se på utvalget eller spørre om vi har det og det. Eldre og yngre i skjønn forening.

– Folk synes det er morsomt å kikke rundt i butikken vår, sier Ulf Johansson.

– Men fotball er du ferdig med?

– Jeg var nok mindre talentfull enn det Romerikes Blad skrev den gangen jeg kom til Norge i 1987. Jeg hadde jo egentlig lagt opp…

Annonsering

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.