Kontakt oss

Kultur

Ullensaker teater kaster mer enn masken

Avatar

Publisert

Anne-Brith Sandsnes og Ullensaker teater skjuler seg ikke bak noe som helst og kler seg helt nakne i sin neste oppsetning. Nå inviteres det til audition til en forestilling der handlingen legges til Jessheim. 

– Vi har fått tillatelse til å legge handlingen til Jessheim, sier Anne-Brith Sandsnes. Hun og Ullensaker teater er i ferd med å forberede musikalen “I blanke messingen”, og tillatelsen til å bruke lokale stedsnavn og norske navn på karakterene er hentet inn.

– Det betyr jo at strippeshowet i manus blir lagt til ett av utestedene på Jessheim, og en av hovedkarakterene søker jobb på Jessheim storsenter. Sånne ting forankrer forestillingen i lokalmiljøet, og det synes jeg er kjempemorsomt, sier Sandsnes, som beskriver den elleville musikalen slik:

Christer Tornell er igjen med oss som instruktør.

19.000 solgte seter

Verden har forandret seg radikalt for Ullensaker teater siden. For fem år siden var 250 solgte billetter på Herredshuset en seier. Nå kan Sandsnes og kompani se tilbake på nesten 19.000 solgte seter og fullt belegg etter fire oppsetninger i storsalen i kulturhuset på Jessheim:

  1. “Oliver” i 2015 resulterte i 3.600 solgte billetter
  2. “Cats” i 2016 endte med 5.000 solgte billetter
  3. “Addams Family” i 2017 nådde 4.900 solgte billetter
  4. “The Wiz” i 2018 endte med 4.700 billetter

Vi snakker om totalt 18.700 solgte billetter.

“Cats” var en kjempesuksess for Ullensaker teater.

Millionbudsjett

– Vi kan budsjettere med at folk kommer, men vi vet aldri, sier Anne-Brith Sandsnes til Jessheimpuls en sånn passe hektisk formiddag for teaterlederens del. Et videokamera skal avleveres, hun skal få noter til neste oppsetning levert hjemme og hun er i ferd med å lande øvingslokaler for å kunne presentere en øvingsplan til dem som får roller i den neste storsatsingen til Ullensaker teater. Budsjettet ligger på rundt en million kroner.

– “I blanke messingen” er jo ikke akkurat et barnestykke?

– Nei, vi har tenkt som så at vi etter hvert ønsker å bevege oss over mot et mer voksent publikum. Det er etter hvert flere som setter opp forestillinger for barn og unge. Derfor bestemte vi oss for å gå for “I blanke messingen” som vårt neste store prosjekt, sier Sandsnes.

Nakenhet

– Og det inneholder jo en del nakenhet, i og med at denne musikalen handler om en gjeng menn som begynner med stripping for å få – eh… – endene til å møtes, sier Anne-Brith, som beskriver stykket som en muskikalkomedie med tidvis ramsalte replikker. Tre av de seks hovedrollene er besatt. De siste rollene håper Sandsnes å kunne få besatt gjennom audition første helgen i mai.

– Vi avholder audition 4.-, 5.- og 6. mai i kulturhuset, og påmeldingsfristen er 27. april, sier Sandsnes.

Premieren er et stykke unna. Den er 18. januar 2019.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.