Kontakt oss

Abonnenter

Frivilligprisen til Kay Vestengen

Avatar

Publisert

En iherdig sliter i frivillighetens tegn helt siden 60-tallet ble overrasket med Frivillighetsprisen tirsdag kveld. 

OVERRASKET: Kay Vestengen ble overrasket mandag kveld. Her er han sammen med kunstner Mai Liss Ekstrøm Hoel og ordfører Eyvind J. Schumacher. Foto: Rita Fjeld Hovden

Dette er forslaget som ble sendt inn på Kay Vestengen, og de som bestemmer hvem som får prisen er enige om at dette er en verdig vinner:

  • Kay har drevet frivillig arbeid nærmest hele livet. Fra han var smågutt på 50-60 tallet preparerte han særlig hoppbakke så vi andre bare kunne komme med ski og hoppe.
  • De senere årene har han vært en flittig bidragsyter til folkehelse.
  • På sommerstid legger han ned adskillige timer for å kunne lage skiløyper når snøen kommer. Han grøfter, legger duk, bark, sand og grus i tillegg til å kviste og rydde. Han steller med brøytemaskina hele året slik at den til enhver tid skinner og fungerer som den skal.
  • Løypene som Kay holder i orden er til stor glede for hele Ullensakers befolkning, ikke bare for de som bor i Nordkisa. Det er løyper som folk på Kløfta, Jessheim, Mogreina samt fra nabokommunen Eidsvoll kan benytte så fort snøen kommer og Kay kjører løyper både natt og dag.
  • Han har vært en pådriver for å sette i stand lysløypa i Nordkisa etter siste ødeleggelse på grunn av stormen, til glede for mange skiinteresserte i Ullensaker. Ikke bare er løypa utbedret, men det er også blitt satt opp nye stolper og armaturer.
  • Det må også nevnes at han har vært en av pådriverne ved bygging av Tjernstubrua som binder turstiene mellom Hovinfjellet, Mogreina og Nordkisa sammen.
  • Sist, men ikke minst har han vært drivkraften bak å bygge et fantastisk tårn som markering av Ullensakers høyeste topp. Her er det også satt opp en gapahuk og satt opp grill. Det er i tillegg tilrettelagt for at alle som vil kan komme fram.
  • Kay Vestengen er en enestående, ydmyk person. Han nevner aldri hva han har gjort, men fremhever ved enhver anledning hvor flinke folk han har med seg på forskjellige prosjekter.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.