Kontakt oss

Politikk

Fylket og kommunen i dialog om hall ved Jessheim VGS

Publisert

Jessheim videregående skole skal utvide med inntil 300 nye elevplasser. Dialogen om et mulig samarbeid mellom fylket og Ullensaker kommune er så vidt i gang. 

Jessheimhallen ble bygget rundt 1970, den gang størrelse for å dekke behovet for 700 elever i kroppsøving. I dag er det 1.500 elever som sogner til Jessheim videregående skole, og det er ikke veldig lenge til nye 300 elever blir en del av skolehverdagen.

Men fortsatt er det bare en idrettshall, og det er i denne forbindelse fylkeskommunen og Ullensaker kommune så vidt har satt seg ned for å se på et mulig samarbeid om idrettshall.

Det er en kjent sak at vi er i beit for flater innendørs i Ullensaker, og Høyres Willy Kvilten er fortsatt klar på at det ikke er fornuftig å satse på en gymsal eller gymhall.

– Håndballflate

– Tippemidlene er satt opp slik at det er svært lite midler å hente på å bygge gymsal, mens man får mye mer støtte ved å bygge en håndballflate, sier Kvilten til Jessheimpuls. Det var Kvilten som rettet et spørsmål rundt dette i kommunestyret i november i fjor.

https://jessheimpuls.no/jp/2020/11/16/oppgradering-og-utvidelse-av-jessheimhallen/

– Men finansieringen da, Willy?

– Det erfarte Ullensaker da det ble vurdert gymsal mot håndballflate ved Nordkisa skole. Det viste seg at differansen i kostnadene ble minimale ved å øke fra en gymsal til håndballflate. Jeg håper Viken satser både på en håndballflate og en turnhall. Det vil gi glimrende muligheter for elevene, og også være en perfekt kombinasjon for Ullensaker kommune å samarbeide om, avslutter Kvilten.

Det er uansett veldig tidlig i prosessen, og prosjektansvarlig i Viken fylkeskommune Ingunn Øglænd Nordvold har lite å meddele ut over at det er innledende dialog mellom Viken og Ullensaker.

Ikke flerbrukshall?

– Men flerbrukshall er utelukket?

– Det er for tidlig å si noe som helst der vi er i prosessen nå, sier Øglænd Nordvold.

Hvis det er snakk om en flerbrukshall, så er det utelukket at den blir til uten et spleiselag med Ullensaker kommune, heter det i et brev mellom partene i november i fjor.

Fra kommunalt hold får Jessheimpuls vite følgende:

Bekrefter dialog

– Viken fylkeskommune og kommunen har hatt et møte om den planlagte skoleutvidelsen på Jessheim videregående skole. Den endelige beslutningen om utvidelse tar fylket  imidlertid ikke før til sommeren, skriver kommunaldirektør Inger Kronen Tveranger i en e-post til Jessheimpuls.

Fylket ønsker å diskutere ulike former for samarbeid med Ullensaker kommune. Vi vurderer nå våre behov, og tar dette med oss videre inn i dialogen med Viken, er siste halvdel av svaret til kommunaldirektøren.

– Litt tidlig for konkrete svar?

– Du er nok litt tidligste laget med tanke på detaljerte svar, sier Vikens prosjektansvarlige.

Men dialogen er i hvert fall i gang.

 

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.