Kontakt oss

Folk

Fyrverkeriet Tora til Jessheimdagene

Avatar

Publisert

Arrangørene av Jessheimdagene har sluppet artist nummer to på sommerens konsertplakat. Artisten Tora satt fyr på torget i 2020, og hun gjør det helt sikkert igjen i august.

I går ble det offentliggjort at Henning Kvitnes og hans band kommer til Jessheim torsdag 17. august. På plakaten samme kveld står altså artisten Tora, en ung artist som spiller en kombinasjon av blues og rock med voldsom energi og gode ferdigheter.

Billett til torsdagen på Jessheimdagene finner du ved å TRYKKE HER (billetten gjelder alle konsertene denne kvelden).

Les om Henning Kvitnes her:

Kvitnes ut på siste reis med rockeband

Dette sier Tora

Dette skrev vi da Jessheimpuls intervjuet Tora i 2020:

Tora Dahle Aagård er en 26 år gammel (hun er 29 år i 2023, red.anm.) virvelvind som både synger og spiller tøffere enn hennes 26 år kanskje skulle tilsi. Hør bare hva selveste Amund Maarud sier om den fremadstormende artisten og hennes band:

– Tora er faktisk på vei til å bli den største norske gitareksporten for sin generasjon, sier Amund.

– Innovativ

– Hvordan har det seg?

– Hun er inovativ og veldig god til ikke bare å spille i vei på en innøvd måte. I tillegg så synger hun veldig bra, og hun er med på å introdusere musikk som framføres med instrumenter og ikke maskiner til de tusen gutte- og jenterom. Tora er en inspirasjon form mange der ute, sier Maarud.

– Det er hyggelig å få ros på den måten. Jeg har aldri vært opptatt av å være flink på gitar. For meg handler det om å formidle en “samtale” eller følelser med gitaren, og det er kanskje noe av grunnen til at jeg kom inn i bluesen. Jeg følte at bluesuttrykket snakket til meg, sier Tora til Jessheimpuls.

Til Jessheim kommer hun med fem gjennomførte konserter i løpet av juni i bagasjen, og hun får nesten ikke gitt uttrykk for hvor deilig det er å spille med band og foran publikum igjen.

– Eksplosjon

– Hva kan vi forvente oss på Jessheim lørdag kveld?

– Jeg ser på konsertene våre litt som en eksplosjon der vi formidler musikkglede i form av gode låter og et bra band – uten at jeg vil framstå som høy på meg sjøl når jeg sier det. Dette er tilbakemeldingene vi får etter konsertene våre, og vi jobber mye med showet vårt.

Spent på Jessheim

– Dine egne forventninger?

– Jeg har aldri spilt i Jessheim by tidligere, så jeg har vært litt spent på om det dukker opp noen. Men jeg kan garantere at det kommer til å bli en fin kveld. Vi kjører på med det vi har, sier 26-åringen.

– Hvordan var musikkmiljøet i Flatanger der du kommer fra?

– Ja, hva skal jeg si? Det var i hvert fall veldig lite og nærmest ikke-eksisterende, og det er noe med at da går det en liten “faen” som sier at jeg skal lykkes og jeg skal stå opp mot janteloven og vise at det er mulig å få til noe med musikken.

Sjangerløst

– Hvordan vil du sjøl beskrive uttrykket ditt?

– Jeg tenker egentlig veldig lite på hva slags sjanger jeg opererer i. For meg handler det om å skrive gode sanger, og jeg er åpen for alt som bidrar til å løfte en sang til å bli enda bedre.

– Hva har koronatiden gjort med deg?

– Den har i hvert fall gjort meg bevisst på at det er luksus å ha et instrument å spille på. Og jeg har øvd mye, i tillegg til å spille noen strømmekonserter.

Tora Dahle Aagård var en del av det norske blueseventyret i Royal Albert Hall i november i fjor. Der sto kremen av norsk blues på scenen, blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.