Kontakt oss

Abonnenter

Gamborg med massiv ny sang

Avatar

Publisert

Unggutten Kristian Gamborg er ute med en både frekk og mektig singel nummer to. Kulturstipend fra Ullensaker kommune og fordypning i låtskriving har gitt mersmak.

Tidligere i år var den ambisiøse 20-åringen blant kulturstipend-vinnerne for unge og lovende utøvere, som en av fire lokale talenter innen forskjellige sjangre.

Les om kulturprisvinnerne her:

Heder til dyktige kulturfolk

Etter å ha bodd i Trondheim i ett år, har den 20 år gamle låtskriveren fra Jessheim nå flyttet til Oslo for å satse for fullt på musikken.

I “Break from Myself” blir vi møtt av et stort kor, tunge hamrende trommer, rytmisk gitarer og en stemme som oser sårhet og råskap.

60 i koret

– Litt om sangen?

«Det er veldig viktig for meg å skrive om de ekte følelsene. Denne låta er en av de mest personlige jeg har skrevet. Det er noe jeg sliter mye med; at jeg overtenker alt og føler at ting aldri er bra nok. Kunne trengt en liten pause fra meg selv».

– Mektig arrangement?

Annonsering

– Ja, det er blant annet 60 stemmer som er lagt på i koret i sangen, som er spilt inn på Trøndertun folkehøyskole i fjor.

Hør sangen på Spotify ved å TRYKKE HER

Oppslukt

20-åringen har vært oppslukt av musikk og låtskriving helt siden han kan huske; han gikk på kulturskolen fra han var 8 år, og han har gått på musikklinja på Jessheim videregående skole.

Til tross for sin unge alder så har Gamborg rukket å dra på seg kulturell ballast og en viss oppmerksomhet,  gjennom blant annet kulturskolen, musikklinja på Jessheim Videregående og Ullensaker Teater, har han spilt nesten alle steder det går an å spille i Ullensaker. For kort tid siden vant han også stipend for unge lovende utøvere.

– Hvor befinner du deg nå?

– Jeg studerer musikk i Oslo, og herfra håper jeg å kunne sette sammen et band som jeg kan dra rundt og spille med. Ellers går det i låtskriving for min del.

BYGGER PUBLIKUM: Kristian Gamborg spilte et kort solosett da Romsaasparken i Jessheim by offisielt ble åpnet i juni i år. Da fikk publikum høre det som er ungguttens andre singel. Og den ble tatt godt imot i parken. 

Plateselskap

Nytt fra singel nummer en og singel nummer to fra unge Gamborg, er at denne singelen er gitt ut gjennom plateselskapet TouchDown Music, som blant annet har artisten Tora i stallen sin.

– Det er spennende å kunne samarbeide med proffe folk også på den biten sier Gamborg.

– Du svinger innom Jessheim med band på sikt?

Annonsering

– Jeg skal jobbe for det.

 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.