Kontakt oss

Byhistorie

Gode vibrasjoner i fem år

Avatar

Publisert

Koret Good Vibrations har gjort seg bemerket lokalt gjennom sine fem leveår. Lørdag jubilerer koret i Kong Rakne, og det loves glitter, stas og MGP-slagere fra start til mål.

Ingelin Dahl Helbø har mange jern i ilden, og mange kjenner henne nå som leder av Ullensaker kulturråd samt at hun setter opp større show som høster gode kritikker. Men ett av hjertebarna hennes er koret Good Vibrations, som hun startet opp for fem år siden.

Hun har lang erfaring med damekor, og Dahl Helbø er også utdannet musikalartist.

– Jeg har alltid dirigert, og jeg hadde et kor i Bærum da vi flyttet til Ullensaker. Etter hvert ble det i lengste laget å kjøre, og det er grunnen til at Good Vibrations så dagens lys her oppe, sier Dahl Helbø til Jessheimpuls rett før den første øvingen koret skal ha med bandet som blir med på festaftenen i Kong Rakne i morgen, lørdag.

Kompetent band

Det er kompetente karer som sørger for musikken:

Kapellmester og gitar: Erland Helbø
Tangenter: Bjørge Verbaan
Tangenter: Knut Løchsen
Bass: Kristian Edvardsen
Trommer: Marius Trøan Hansen

MGP-slagere

– Litt om koret?

– Vi øver hver 14. dag, og det er helt bevisst fordi vi med den frekvensen har mulighet for å få med flere bra folk. Damer i sin beste alder er travle mennesker, sier Dahl Helbø.

– Det er blitt et bra kor i løpet av de årene vi har holdt på, og i dag har vi audition – noe vi skal ha i januar igjen.

– 22 sangere i koret?

– Ja, det er et stort nok antall til at sangerne føler seg trygge, og det er lite nok til at vi kan jobbe med koreografi på et visst nivå.

Show

– Hva kan du si om materialet dere gyver på i Kong Rakne lørdag?

– Teamet er Melodi Grand Prix, og selv om det kanskje ikke er det vanskeligste materialet rent sangmessig, så er det et element av show som skal bakes inn. Showet blir viktig denne gangen, og noe av utfordringen er å få alt til å henge sammen.

Konferansier for kvelden er Geir Ove Bredesen, som også skal synge solo.

Nysgjerrig og ute etter gode vibrasjoner i helgen? Da kan du kjøpe billett til konserten i Kong Rakne.

TRYKK HER FOR BILLETT

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.