Kontakt oss

Byutvikling

To gaver til byen snart klare

Publisert

Første trinn av oppgraderingen av Romsaasparken er i ferd med å bli ferdig. Om en uke skal en stolt ordfører klippe snor.

Politikerne har bevilget rundt 8 millioner til det første trinnet av tre for oppgradering av Romsaasparken. Høytidelig åpning av delmålet blir foretatt under 10-årsjubileet til Jessheim by lørdag 11. juni. Presis klokka 12.00 står ordfører Eyvind J. Schumacher klar med saks og ordførerkjede for å klippe snoren.

Og nøyaktig en time senere står kultursjef Jon Henrik Solhei for å klippe snoren for nok en gave til byen – nemlig veggkunsten midt i Storgata. Høytidelig avduking av det kunstverket er 13.00 lørdag 11. juni.

Les mer om veggkunsten her:

Gatekunst blir gave til byen

 

Romsaasparken har vært gjenstand for mange diskusjoner de senere år, og i 2018 ble det vedtatt å jobbe fram en helhetlig plan for hele parken.

Det er dette politiske vedtaket vi begynner å se resultatene av nå, fire år etter at planene om en skulptur i parken ble lagt på is til fordel for et mulighetsstudie for hele Romsaasparken.

Leste du denne?

Ruller ut helhetsplan for Romsaasparken

Akebakke og lekeplass

For å gjøre det mulig å realisere planene, er det som nevnt tenkt utvikling av parken i tre etapper, og det er første fase vi nå ser forme seg:

APRIL: Slik så det ut i Romsaasparken tilbake i april. Det har skjedd litt siden da. 

– Det som skjer nå er at det opparbeides akebakke og lekeplass, sier Jan Roy Williams, prosjektleder i Ullensaker Kommune.

Forprosjektet viser også et aktivitetsområde, men det er ikke lagt inn i den etappen som nå jobbes ut av Ullensaker kommune og Nordby Maskin.

Men kanskje kan det bli en realitet i framtiden, for formannskapet har lagt inn føringer om at de som skal bygge leiligheter på tomten Gardermoveien 5 må bidra med midler til videre utforming av Romsaasparken.

STÅR FOR FALL: Denne bygningen står for fall, og utbyggerne av denne eiendommen må være forberedt på å bidra med penger til videre utvikling av Romsaasparken, er beskjeden fra politikerne i Ullensaker. 

TO AV TRE: Det blir akebakke og lekeplass, men aktivitetsområdet for ungdom oppe ved Gardermoveien er ikke bakt inn i det arbeidet som pågår nå.

Mer om planene her:

Penger til Romsaasparken

Skøytebane

I denne runden blir det også en ansiktsløftning for amfiet som allerede finnes i parken, sier Williams til Jessheimpuls.

– Det blir klargjort for skikkelig belysning, og så blir det bygget en driftsbod med innlagt vann, sier prosjektlederen.

– Og med innlagt vann blir det mulig å lage skøytebane i tilknytning til amfiet om vinteren.

Det blir også klargjort for strøm i området. Strømbua har også fått farger i form av gatekunst.

– Ung kultur i Ullensaker kommune har tidligere samarbeidet med gatekunstneren Kong Halvor, og det er dialog med han om å komme opp med skisser som kan pryde den ene veggen på driftsboden. Ungdomsrådet vårt skal involveres i utvelgelsen av det Kong Halvor presenterer, så vi tror at dette kan bli et spennende løft, sier Williams.

Eierskap til Romsaasparken er viktig, og det er en ambisjon å forankre området hos barn og unge. Derfor er ugdomsrådet involverer i blant annet utsmykningen av driftsboden i parken.

Leste du forresten denne? Vi var litt fornøyd med aprilspøken vår:

«Flytter» Raknehaugen til byen

Det er politikerne i Ullensaker som har bevilget 8 millioner kroner til denne første oppgraderingen av Romsaasparken, og trinn en skal altså stå ferdig til bymarkeringen 11. juni.

Leste du denne?

Ruller ut helhetsplan for Romsaasparken

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.