Kontakt oss

Jessheimdagene

Halla tilbake til Jessheim

Publisert

Martin Halla takker musikklinja på Jessheim for sitt åpne musikalske sinn. I kveld – fredag – står han på scenen med supergruppa Löv.

Våren og sommeren lå foran Martin Halla og to tidligere medlemmer i internasjonalt anerkjente Highasakite da verden stoppet opp på grunn av koronaepidemien.

– Vi slapp et album i februar og hadde opptreden på Senkveld og ble spilt mye på P3, så det så veldig bra ut med tanke på å nå ut med musikken vår, sier Martin til Jessheimpuls.

Martin Halla vant den aller første sesongen av konseptet «The Voice» på TV2 i 2012. Der ble han kjent for sin karakteristiske stemmeprakt og finurlige og litt særegne låtvalg.

– Hva sier du til påstanden om at Löv sitt musikalske univers gjør at din stemme kommer til sin rett i stor grad?

– Det føles litt sånn, sier Martin.

– Hvorfor det?

– I tiden etter The Voice var jeg opptatt av det «det myke», men i Löv er musikken og lydbildet ganske mektig. Da blir det til at jeg legger til litt krutt i vokalen også. Og det liker jeg veldig godt, sier er svaret.

– Du har vært soloartist i årene etter The Voice. Nå er du i et band?

– Jeg merker jo at det er i et band jeg fungerer best. Der får jeg tilbakemeldinger og en ramme som passer meg. Jeg liker å jobbe med andre andre mennesker som i en gruppe.

– Du framstår som en søkende person som er på vei hele tiden?

– Jeg liker å utforske forskjellige sjangere. Det har kanskje noe med at vi gjorde det på musikklinja. Kanskje det var en åpenhet og villighet som gjorde meg sugen på å teste ut forskjellige sjangre.

– Hvordan jobber dere i Löv?

– Det er ofte Marte Eberson som kommer med en skisse til en sang, og så jobber vi videre i fellesskapet.

– Og nå står Jessheim for tur i kveld?

– Vi gleder oss voldsomt til det. Jeg håper folk har lyst til å ta turen, for vi er skikkelig spillesugne nå. Sender en hilsen til gamle kjente på Jessheim via Jessheimpuls og håper å se noen av dere på konsert.

Löv befinner seg i landskapet indie-pop – eller alternativ pop – om man skal sette en merkelapp på universet deres. Men mest av alt handler det om å fri seg fra alle båser i sin søken etter et uttrykk som først og fremst er Löv.

– Det er ganske mektig musikk, og vi gjør alt live fra scenen når vi spiller ute. Det er ikke programmerte lyder i bagasjen, sier Halla.

Billett til konsert med supergruppa Löv på Jessheim finner du HER

 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.