Kontakt oss

Abonnenter

Heder til dyktige kulturfolk

Avatar

Publisert

HELGEPULS/KOMMENTAR

Den lokale kulturuka fikk vind i seilene fredag kveld. Og det er mange som skal ha en behørig hyllest og takk for innsatsen de har lagt ned for den lokale kulturens kår.

En på det nærmeste utsolgt storstue i kulturhuset fikk i går kveld oppleve hva essensen av kulturlivet vårt dreier seg om. Da sto en nasjonal storhet – Silje Nergaard – på scenen sammen med lokale musikere i Travelin’ Storband. Det blir feil å kalle kapellmester Petter Barg for en amatør i faget, for han er jo profesjonell til fingerspissene selv om han ikke lever av spillingen alene.

SKRYT: Silje Nergaard skrøt av Travelin’ Storband og det de står for. I går skinte hun om kapp med et fullsatt Kong Rakne. 

Poenget er at våre amatører i Ullensaker fint kan stå på scenen sammen med de profesjonelle artistene som gjester kulturhuset vårt.

Og det er spesielt morsomt å registrere at mange unge talenter også er den del av det vi må få lov til å kalle et fullblods kulturliv her i Ullensaker – selv om pengepotten i de kommunale budsjettene ikke helt holder tritt med den kulturelle veksten vi opplever i by og bygd.

KULTUR SOM LIM: Kulturlivet var det som fikk Christian Andresen  – rektor ved Jessheim videregående skole og leder av Travelin’ Storband – integrert da han kom til Jessheim for 20 år siden. Han sto for den offisielle åpningen av den lokale kulturuka. 

Marit og Roald

Inngangen til kulturuka byr også på det vi opplever som et lite skifte i styre og stell i de forskjellige leirene som utgjør kulturen i Ullensaker. Mange har jobbet iherdig og hardt – på frivillig basis – gjennom mange år for at kulturlivet i kommunen vår skal ha en så solid og stabil plattform som mulig.

Mange av disse tar nå steget tilbake for å slippe til friskt blod og nye krefter, og det er flott å registrere at innsatsen deres gjennom mange år verdsettes.

Et utmerket eksempel på hvordan folks innsats verdsettes er gesten fra Ullensaker kunstforening til Marit Lødemel og Roald Nilsen. De to ble nylig utnevnt til æresmedlemmer i kunstforeningen.

ÆRESMEDLEMMER: Marit Lødemel og Roald Nilsen er utnevnt til æresmedlemmer i Ullensaker kunstforening. Vel blåst til dem begge, og de fortjener all heder de kan få.

Disse to har gjort en kjempejobb for kunstens – og kulturens – kår ved å sette seg hårete mål og ved å profesjonalisere kunstforeningen.

Det faktum at Ullensaker har tatt eierskap til Romeriksutstillingen de siste årene er et klokkerent eksempel på akkurat det. Hanne Espeseth er nå leder i kunstforeningen, og med seg som en høyre hånd har hun tidligere kulturprisvinner Kathrine Grønneberg. Det lover godt for den videre ferden i kunstens tjeneste.

Kultur-Rolf

– Rolf Baardseth har en god egenskap til å ikke orke å høre på “bullshit”, sa hovedutvalgsleder Eirik Ballestad om den avtroppende lederen under kulturtinget denne uka.

Baardseth gir seg som leder av kulturrådet. Han har rett og slett for mange jern i ilden og er nødt til å pri0ritere for å henge med i svingene. Nå er det Herredshuset som får hans fokus lokalt, men kjenner vi Rolf rett så blir han både å se og høre i bybildet i framtiden.

Baardseth er en engasjert herremann som har løftet kulturrådet til nye høyder gjennom sine år som leder.

TYDELIG STEMME: Bildet er litt utydelig, men det er lite eller ingenting som er utydelig når det kommer til Rolf Baardseth (t.h.). Denne uka takket han for seg som leder av Ullensaker kulturråd. Nå er det Herredshusets ve og vel som skal nyte godt av hans engasjement.

Men tro ikke at han blir helt borte fra diskusjoner og debatter – eller som publikummer på kulturarrangementer.

Dessuten er det Baardseth som kom opp med et uttrykk som ser ut til få sterkere og sterkere fotfeste i folkedypet her i byen: Bedre sammen!

Og han har helt rett.

Prisdryss

 

Vi tar med et bilde av dem som fikk heder, ære i form av prisdryss i kulturhuset i går kveld.

Petter Barg mottok kulturprisen for sin innsats for musikkens kår.

KULTURPRIS: Petter Barg fikk stående applaus da han mottok kulturprisen i Kong Rakne i går kveld. Ordfører Eyvind J. Schumacher sto for utdelingen av prisen.

Ullensaker Turlag – ved Atle Forbord og Daniel Nordmeland – fikk kulturvernprisen, blant annet  for sin innsats for å legge til rette for turer i Ullensaker de siste årene.

KULTURVERNPRIS: Atle Forbord og Daniel Nordmeland mottok kulturvernprisen på vegne av Ullensaker Turlag. Stemningen var bedre enn bildet tilsier….

Og fire unge talenter fikk stipend:

STIPEND: Kristian Gamborg og Emma Jansen mottok stipend. 

  • Emma Ailin Skårbø, 15 år fra Jessheim for gode resultater og særdeles bevisst og seriøs satsning på islandshest.
  • Hanne Emilie Hjeltnes, 17 år fra Jessheim for svært gode resultater og særdeles bevisst og seriøs satsning på diskos og kule, samt for å være en flott representant og forbilde for andre utøvere i klubben.
  • Emma Jansen, 22 år fra Jessheim for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsning på dans, samt for sitt arbeid innen tegning.
  • Kristian Syversen Gamborg-Nilsen, 19 år fra Jessheim for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsning på musikk, og for gode bidrag til lokalt musikk- og kulturliv.

STIPEND: Emma Ailin Skårbø og Hanne Emilie Hjeltnes mottok også stipend på 15.000 kroner.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.