Kontakt oss

Abonnenter

Heisekraner som landemerker

Publisert

Vi ser dem som landemerker i byen vår. Heisekraner markerer stedene det bygges i sentrum. Og det er fortsatt høy aktivitet.

Det er fire år siden Jessheimpuls skrev om alle boligprosjektene som var i gang, som skulle i gang eller som var loset gjennom reguleringsarbeidet og sto i kø for gjennomføring.

8.000 sentrumsnære boliger skrev vi den gang, og for ett år siden skrev vi om at boligmarkedet var brennhett på Romerike.

Les saken og se tallene her:

Boligmarkedet fortsatt hett i Ullensaker

Avtar ikke

Og byggingen av boliger ser ikke ut til å avta i Jessheim sentrum med det første. Heisekranene som strekker seg mot himmelen er synlige beviser på det.

Vi ser dem i Gotaasalleen, ved Lønnegaarden Terrasse, i Sagabyen og ved Jessheim park (Idretten på folkemunne).

Og langs omkjøringsveien kommer det anslagsvis 2.500 boliger i framtiden. Noen snakker sågar om at det kommer 3.000 boliger langs veien som kommer der Allergotskogen står i dag.

Se sak og video fra luften her:

Omkjøringsveien tar form

Lønnegaarden Terrasse

Lønnegaarden Terrasse (langs Gardermoveien mot Gjestad) er 45 leiligheter i ferd med å reise seg. De skal stå ferdig i slutten av 2023.

Sagabyen

I Sagabyen er det underkant av 500 leiligheter som skal bygges på området fram til Henrik Bulls vei (undergangen med gatekunst). Hva som skjer nord for undergangen er ikke kjent i detalj, men det er ingen hemmelighet at det planlegges leiligheter på flere av tomtene nord for Henrik Bulls vei, altså det som i dag er industrifeltet i sentrum av Jessheim.

Jessheim Park

Jessheim Park -eller Idretten om du vil – er i ferd med å bygges ferdig. Det blir totalt 500 leiligheter der Jessheims stadion en gang lå, og det som bygges akkurat nå er 49 nye leiligheter.

Gotaasalleen

Gotaasalleen og prosjektet der har vært gjenstand for mye oppmerksomhet. Nå vies prosjektet kun oppmerksomhet fra anleggsarbeiderne på byggeplassen, og bygg skyter i været på toppen av Gotaasalleen i disse dager.

Se dronefilm av prosjektet i Gotaasalleen her:

Vestbyen

Vi ser ingen heisekraner i området Vestbyen – altså området mellom Jessheim Sør og Obs bygg for å si det enkelt – men også der er det hektisk byggeaktivitet.

Bydel Gystadmarka

Satt sammen til en mosaikk av prosjekter, så ser vi at det på ingen måte er bremsen på når det kommer til bygging og gjennomføring av prosjekter som allerede er godkjent i byggeprogrammet i kommunen.

I tillegg er det så smått sig i planene for å bygge bydel Gystadmarka også, og der har det vært snakket om at det skal flyttet rundt 10.000 nye innbyggere når alt er bygget og flyttet inn i.

Så det dundrer og går i vår lille by.

Derom hersker det ingen tvil.

Det er bare å telle alle heisekraner i byen det.

 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.