Connect with us

Abonnenter

Historisk sentrumsgård renoveres

Avatar

Published

on

Ærverdige Kingsgården i Jessheim sentrum er i ferd med å få en skikkelig renovering. Og gårdeier Bjørn Dæhlie har planer for både uthus og beplantning.

Gårdeier Bjørn Dæhlie har jobbet lenge med planene for å gi Storgata 1 – med ærverdige Kingsgården mitt i hjertet av Jessheim sentrum – et løft som innebærer nytt tak, ny panel og vinduer på hele bygget.

Nå er jobben godt i gang.

– Tett dialog

Jessheimpuls snakket i vinter med Dæhlie om den forestående renoveringen.

Dette sa han da:

– Jeg har vært i tett dialog med Ullensaker kommune, fylket og vernemyndigheter ett års tid, og renoveringsarbeidet starter opp til våren eller tidlig på sommeren, sier Dæhlie til Jessheimpuls.

I verneskjemaet for bygningen står det blant annet at «Alle ytre detaljer skriver seg fra 1950-talls oppussing, som gir et nøkternt, litt nøytralt ytre preg som tilsynelatende harmonerer godt med bygningen».

Les Kingsgården – også kalt Fredensborg – sin historie her:

En engelskmann på Jessheim

Omfattende jobb

– Bygget er i ganske dårlig forfatning, så dette blir en betydelig jobb, legger Dæhlie til. Ambisjonen er å være tro mot det opprinnelige bygget når det kommer til både maling og annet som skal byttes ut.

– Når jobben med selve bygget er ferdig, så kommer vi til å beplante i hagen, sier Dæhlie, som befant seg i en betent situasjon etter at trær på eiendommen ble fjernet uten nødvendige tillatelser. For dette fikk Dæhlie en bot pålydende 50.000 kroner.

Storgata 1 får løft

En annen nyhet er at Dæhlie også pusser opp kjellern i Storgata 1. Kjelleretasjen er nå ribbet innvendig, og i løpet av 2024 skal også denne etasjen få samme behandling som de to andre etasjene har fått.

– Vi har jo pusset opp på bakkeplan og i etasjene over. Kjelleren gjensto, og der er vi i full gang. Den jobben er vi ferdig med til våren, sier Dæhlie.

Det blir satt inn et nytt vindu ved Trondheimsveien. Var der i tidligere tider, og så blir det en totalrenovering av kjeller – med nye gulv, vegger og tak med ny belysning og tekniske løsninger.

Det er 250 kvadratmeter med to innganger, så vi kan dele opp i to lokaler, sier Dæhlie, som har planer om å annonsere lokalene for utleie til våren .

– Vi tror de nye lokalene kan passe flere type virksomheter, men vi ønsker ikke utested  eller kafé lenger.

Lagt på is

Bjørn Dæhlie har lagt byggeplaner for eiendommen i Jessheim sentrum på is, men han forsikrer at han er langsiktig eier og at også det gamle uthuset som ble revet i 2013 skal tilbake på eiendommen etter hvert.

LAGT PÅ IS: Bjørn Dæhlie har lagt byggeplanene for eiendommene Storgata 1 og 3 på is. Men han tenker langsiktig, og uthuset som sto på eiendommen er planlagt reist igjen. Slik ser skissene som er skrinlagt ut. 

– Det som er avtalt at vi skulle ta vare på – noe reisverk og annet – ligger trygt og tørt i påvente av å skulle tilbake på eiendommen, sier Dæhlie.

– Enkelte vil kanskje si at det går sakte, men jeg er langsiktig eier og vi har en plan også for uthuset.

– Gjøres skikkelig

– Det blir et nytt uthus – der vi har tatt vare på det som kunne tas vare på – og jeg har lyst til å vise fram historien på en eller annen måte, sier han.

– Det var blant annet en potetkjeller der i sin tid, og jeg har en plan for kjelleren. Terrenget faller en del mellom Storgata og Trondheimsveien, og jeg ønsker å involvere en potensiell leietaker i oppbygging og plassering av uthuset. Dette vil ta den tiden det tar og det skal gjøres skikkelig, understreker Dæhlie.

– Men det blir uansett lagt ned et betydelig stykke arbeid når vi aller først går løs på renoveringen av Storgata 3 og ferdigstillelse og beplantning av hagen til sommer 2024 , avslutter Dæhlie, som legger til at det også i Kongsgården i Storgata 3 er ledige lokaler fra i sommer.

Les teksten i Romerikes Blad fra 2014 her (saken ligger åpen): Garanterer “nytt” uthus

Leste du denne i forbindelse med valgkampen i 2019?

Forskjellige regler rundt i byen?

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.