Kontakt oss

Ukategorisert

Hjem for å støtte god sak

Publisert

Den fjerde utgaven av støttekonserten Heroes skal samle inn penger til forskning på barnekreft. Else Kåss Furuseth og Solveig Kloppen vender hjem for å bidra til en god sak.

Som vanlig slår gode krefter seg sammen for å lage en konsert der inntektene går til et godt formål med lokal forankring. I år er det ullsokningen Ronny Hermansen og hans utrettelige arbeid for å skaffe penger til forskning på barnekreft som er blinket ut som det gode formålet.

Billetter blir lagt på Ticketmaster i løpet av noen dager. Mer info kommer, sier arrangørene Petter Barg, Vegar Storsve og Tore Kværner.

GULLSLØYFE:  Gullsløyfen er det nasjonale symbolet på barnekreft. Kanskje Heroes 4 kan bidra til økt fokus rundt denne sykdommen, håper Ronny Hermansen.

Den veldige foreningen Golden Child består av Ronny Hermansen og hans familiemedlemmer, og den ble etablert for å gjøre en innsats i kampen mot kreft hos barn for fire år siden.

Les mer om foreningen Golden Child her:

Gullgutt løfter fortsatt fram barnekreftsaken

200 dør årlig

Hvert år får 200 norske barn kreft. 40 av disse barna dør.

Hermansens engasjement kom i kjølvannet av at hans eget onkelbarn ble syk og senere døde av benkreft, en aggressiv kreftsykdom som angriper knokler og benstruktur.

– Til tross for både amputasjon og cellegiftkur fikk nevøen til Hermansen tilbakefall og døde sommeren 2018. Nevøen ble 12 år gammel.

– Å ha et barn med alvorlig kreft i familien er vanskelig, og hele familien påvirkes av denne sykdommen, sier Ronny Hermansen.

Rørt

– Å ha et barn med alvorlig kreft i familien er vanskelig, og hele familien påvirkes av denne sykdommen, sier Ronny Hermansen, som er både rørt og takknemlig over at støttekonserten 24. oktober er øremerket nettopp hans forening Golden Child – hvis misjon er å samle inn penger for å finansiere forskning på barnekreft.

– Det er en stor ære å bli valgt ut som det veldedige formålet for konserten Heroes 4, sier Hermansen.

– Bidraget vil være med på å gjøre en stor forskjell for de aller mest sårbare i samfunnet vårt – kreftrammede barn.

Solid knippe

Det er et solid knippe musikere som stiller på scenen i selveste Kong Rakne søndag 24. oktober.

Solveig Kloppen stiller som konferansier. Else Kåss Furuseth stiller for å snakke om å engasjere seg og bry seg – noe hun selv har gjort med bravur de siste årene.

Og så kommer artisten Petter Katastrofe – Petter Bjørklund Kristiansen – med sitt band Halva Priset for å framføre et knippe av sine mest kjente sanger.

Bjørklund Kristiansen var med på TV2-programmet Hver gang vi møtes i 2019. Da nådde han ut til et større publikum.

Det er Petter Katastrofe som har skrevet sangen Holde rundt deg, som Sol Heilo nærmest har gjort til sin etter TV2-programmet hun også var en del av.

Artisten Robert Post vant Spellemannprisen i 2005, og han er igjen på musikkartet med sin musikk. Han kommer til Jessheim for å støtte Heroes 4.

Lokale storheter

Lokale storheter blir også å finne på scenen denne kvelden.

The Husbands har vært med på alle de tre foregående støttekonsertene. Det er med i år også. Med seg på scenen har de med seg Celio og den lokale storheten fra teater- og musikalscenen Eirik Jahren Røine.

HUSBANDS: The Husbands er fast inventar på scenen når støttekonserten Heroes arrangeres. 

To unge talenter med lokal forankring er Michael Hermansen og Kristian Gamborg. De har fartstid fra musikklinja ved Jessheim videregående skole, og de tar en pause fra høyskolestudier for å stå på scenen for den gode sak 24. oktober.

Dessuten kommer Underholdningsvogna til Kong Rakne for å vise fram noe av det de har gjort i året som har gått.

Underholdningsvogna fikk nemlig pengene som ble samlet inn under Heroes i fjor. De har reist rundt og underholdt demente i Ullensaker.

FJORÅRETS HELTER: Underholdningsvogna underholder demente. De fikk pengene som ble samlet inn i fjor. De stiller i Kong Rakne 24. oktober. 

Fakta barnekreft

  • 200 barn får kreft hvert år, og 40 av de overlever ikke.
  • Av de 160 som overlever vil 110 av de måtte leve med livslange senskader som følge av kreftbehandlingen, «voksenbehandling» blir både for tøff og for lite målrettet.
  • Kreft er den vanligste dødsårsaken for barn mellom 1 og 14 år – flere enn alle andre sykdommer til sammen.
  • Finanisering av forskning på barnekreft gjøres av privat innsamlede midler – uten øremerkede midler over statsbudsjettet.
  • Gullsløyfen er det internasjonale symbolet på barnekreft.

Annonsering [adning id="18979"]

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.