Connect with us

Byutvikling

I dag åpner Platesjappa dørene

Avatar

Published

on

Platesjappa åpner dørene med 5.000 stykk vinyl, cd-er og annet som hører musikken til. Det blir kaffe og musikkprat 12.00 i lokalene der den forrige platebutikken holdt hus.

Det har gått relativt raskt i svingene siden Platekompaniet valgte å ikke fornye kontrakten sin på Jessheim storsenter. Herrene bak Platesjappa i Lillestrøm trengte ikke lang betenkningstid da de ble forespurt om muligheten for å utvide med butikk lenger nord, i hovedstaden på Øvre Romerike.

– Vi er tatt godt i mot her på Jessheim, og vi ser fram til å bidra med det vi kan for at musikk skal ha gode kår på Jessheim, sier Jan Krogh og Frode Anderssen til Jessheimpuls dagen før dagen. De to – og medhjelpere – har jobbet som maskiner for å rekke Supertirsdag med mye folk i sentrum med handel for øyet.

Fulgt med Jessheim

– Jeg har lagt merke til det Jessheim har fått til på musikkfronten med Kulturbanken, og vi trengte ikke lang betenkningstid da vi ble forespurt om å komme hit med vårt konsept, sier Frode Anderssen, som startet Platesjappa i Lillestrøm for fem år siden. Den gang var det en viss skepsis ute blant folk. I dag er holdningen en annen til både vinyl, platebutikker generelt og Platesjappa spesielt.

– Samme konsept som i Lillestrøm?

– Ja, det blir over samme lest, men i og med at vi ligger i storsenteret her på Jessheim, så vil nok utvalget bli noe mer “mainstream” for å kunne ha noe å tilby de som ikke er ihuga musikkentusiaster også, sier Jan Krogh.

Noe for alle

– I Lillestrøm har vi kundene som er særdeles interessert i musikk samt noen andre. Felles for kundene i Lillestrøm er at de oppsøker oss. På Jessheim må vi legge til rette for at drop-in-kundene kan finne noe av interesse, sier Frode.

– Men musikkinteresserte folk kommer også til å finne det de leter etter hos oss på Jessheim, sier Krogh.

Platesjappa åpner dørene 12.00 i dag, torsdag, og for herrene Krogh og Anderssen er det en merkedag på alle måter.

– Ikke minst at vi for første gang har vårt eget butikkskilt inne på et senter, smiler en synlig stolt Anderssen.

PLATESJAPPA: Hils på Jan Krogh i Platesjappa på Jessheim. Dette sier han om eventyret som venter dagen før åpning.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.