Kontakt oss

Jessheimdagene

Klart for damenes aften i sentrum

Avatar

Publisert

Bordet er dekket når tre markante kvinnelige artister inntar scenen i byen vår fredag kveld. Det er internasjonalt snitt over programmet, intet mindre.

Program Jessheimdagene fredag:

Marion Ravn har turnert verden rundt med Meat Loaf, Linnea Dale har smakt på internasjonal suksess med bandet Donkeyboy.

Rockeren Ida Maria fløyt høyt på den internasjonale rockehimmelen før hun av praktiske årsaker trakk seg tilbake en lang periode.

Nå er den energiske nordlendingen tilbake på scenen, og hun har en beskjed til Jessheim by: Hun kommer for å spille høyt og for å få ut oppsamlet energi når hun og bandet holder sin første konsert på to år.

Den karismatiske rockeren garanterer at det blir energiutblåsning i Jessheim sentrum fredag kveld.

Bånn gass

Da stropper hun på seg stratocasteren og banker i vei med sanger fra en katalog som strekker seg tilbake til 2007, året hun sparket inn dører og tok rockescenen med storm her hjemme og – ikke minst – i utlandet.

Spilleliste med Ida Maria på Spotify: TRYKK HER

2007 ble hennes store år: Hun vant bandkonkurransen Zoom Urørt med Oh My God, spilte på Quart- og Øyafestivalen, turnerte i europeiske land og vant Alarmprisen. Hennes kraftige rockestemme, fengende låter og intense scenepersonlighet imponerte også Universal Music, som lanserte debutalbumet “Fortress Round My Heart” i mai 2008. Det ble året etter utgitt i Storbritannia og USA. Og det ga henne gullplate og Spellemannprisen i kategorien «årets nykommer».

Internasjonal

– Du er nesten mer internasjonal artist enn norsk artist?

– Jeg har management i USA, og jeg ble tidlig stor i USA og England, sier Ida Maria, som i dag driver sitt eget plateselskap – Dirty Money – hjemme fra Nesna.

Se Ida Maria fra Spellemannprisen 2008:

Ble stille

På et tidspunkt trakk Ida Maria seg tilbake fra rampelyset og flyttet hjem til Nesna, hvor hun bor i dag. Det skriver hun musikk og jobber med skape og få til aktiviteter og annet på hjemstedet.

– Det har vært stille på musikkfronten?

– Jeg har drevet med mye annet enn å gi ut musikk de 10 siste årene. Grunnen til det er at jeg satt fastlåst i en kontrakt med Universal, så jeg bestemte meg for å forsvinne til den kontrakten gikk ut. Jeg korket skriveprosessen i mange år, men nå er det jeg som har rettighetene til egen musikk igjen, og da ble det utgivelse igjen, sier hun til Jessheimpuls.

Ny utgivelse

Hun har sluppet ny musikk i form av ep-en “Dirty Money”, som låter umiskjennelig Ida Maria, hvis vi kan uttrykke såpass generelt. Det er i hvert fall bra øs og masse energi i sangene på denne utgivelsen. Det låter Ida Maria.

Hør den relativt ferske sangen “Dirty Money” HER:

– Hva kommer du med til Jessheim by?

– Vi kommer med alt vi har, og vi spiller høyt, er svaret.

Ida Maria avslutter fredagskvelden, og på samme billetten kan vi også oppleve Marion Ravn og Linnea Dale fra samme scene.

Billett (som gjelder for alle tre konsertene fredag kveld ): TRYKK HER

Det er med andre ord duket for en kvalitativ og energispekket konsertkveld i hovedstaden på Øvre Romerike.

– Vi har “blastet” Diaz og Dimmu Borgir her siden vi kom sørover, så vi gleder oss til å innta Jessheim med sekken full av nyfersk rock, avlsutter Ida Maria.

Og været? Det blir prima i kveld også. 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.