Kontakt oss

Byhistorie

Jessheimdagene hedrer Barry med jubileumskonsert

Publisert

I år er det 50 år siden Jessheimdagene ble arrangert for første gang. Dance With A Stranger er hentet for å hedre Barry Matheson, som var helt sentral for Jessheimdagenes fødsel.

https://jessheimpuls.no/jp/2018/08/09/derfor-er-jessheimdagene-et-begrep-og-tradisjon/

Hva slags sted ville Jessheim vært uten de årlige Jessheimdagene?

Festdagene som samler gamle kjente, men som også er viktige for innflyttere som får se hva deres nye hjemsted har å by på.

– I den delen av Jessheimdagene som dreier seg om musikk og nivået på artister, så har Barry vært den som la lista allerede helt fra begynnelsen. Det er noe vi tar med oss når vi går inn og booker artister til konsertene i august hvert år. Det er også grunnen til at vi ønsker å markere 50-årsjubileet ved å hedre Barry på denne måten, sier Tore Kværner. Det her han som holder liv i fakkelen og den flammen som bærer Jessheimdagene videre.

Denne konserten kommer som et tillegg til den ordinære konserthelgen under Jessheimdagene (onsdag 12. august til og med søndag 16. august).

Billett til jubileumskonserten finner du HER:

Jubileumskonsert

HEDRES: Barry Matheson bidro til Jessheimdagenes fødsel. Derfor blir han hedret med jubileumskonsert 8. august i år. Foto: Fotograf Tærud

8. august er selve dagen der Jessheimdagenes 50-årsdag markeres. Da er det drøyt 50 år siden Barry Matheson og Sverre Knutsen sendte brev til Ullensaker kommune med ønske om å arrangere festdager på tomten der kulturhuset står i dag.

Brev til kommunen

I brevet skrev de blant annet:

«Rådhustomten er et egnet sted for markedsboder og en scene der det kan være levende musikk… Vi ser for oss liflig markedshandel.»

Og slik ble det.

Selv sa Barry dette til Jessheimpuls for noen år siden:

– Jessheimdagenes far, er det noen som kaller deg?

– Ja, jeg har visst fått skylden for å være med på å etablere dem. Og det er riktig det.

– Og Jessheimdagene ble en suksess?

– Ja, det må vi vel kunne si.

– Jessheimdagene i nyere tid da?

– Det jobbes godt. Arrangørene gjør mye riktig.

Hedrer Barry

Dagens arrangører av Jessheimdagene ønsker å markere dagen for de aller første Jessheimdagene, og de ønsker å hedre Barry Mathesons innsats for både Jessheimdagene og Jessheim som sted. Derfor blir det konsert med Dance With A Stranger, et band som tillegger Barry mye av sin suksess.

Les bare hva sjefen i bandet Frode Alnæs skrev på sosiale medier dagen etter Mathesons bortgang 11. februar: 

«En høvding har gått bort. Det er få som har betydd så mye for meg i min karriere som Barry Matheson. Han var manager for «Dance With A Stranger» i flere perioder, han fulgte oss som en far, og takket være han fikk vi suksess også i utlandet. Barry var en fantastisk mann som har betydd enormt mye for musikkbransjen i Norge. En institusjon har han vært, og en utrolig flott og hyggelig fyr som alltid stilte opp for meg og gutta i bandet da vi trengte det som mest. Vi kunne alltid stole hundre prosent på Barry. Han var en hedersmann, som jeg vil savne veldig. Det føles rart at han er borte. Takk for alt du har betydd for meg, kjære Barry.»

Konsert i Barrys ånd

Barry Matheson fikk bransjeprisen under Spellemannprisen i 2009, og han mottok Rockeheims hederspris i 2018. Det er – for de fleste av oss – vanskelig å absorbere betydningen Barry har hatt for norsk musikkbransje, så vi støtter oss til den rutinerte og erfarne musikkjournalisten i Dagsavisen – Geir Rakvaag – som skrev dette i forbindelse med Matheson sin bortgang:

«Barry Matheson var manager for mange av Norges største artister. Men først var han mannen som brakte den store popverdenen til Norge…»

Og videre:

«Det var en sus av den store verden å lese de første norske musikkavisene, med alle sine nyheter om at Barry Matheson hentet enda flere av de beste engelske gruppene vi kunne tenke oss til Norge. Det skjedde svært lite på konsertfronten her til lands før Matheson fikk Swinging Blue Jeans og The Searchers over Nordsjøen i 1964…»

Les minneordet her: Barry Matheson hentet popverdenen til Norge

Annonsering [adning id="18979"]

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.