Folk
Jessheims vakreste dame i nytt forhold
Herredshuset får nye drivere. Kanmer AS fra Nes tar med seg kompetanse og erfaringer fra Lillerommen på Vormsund.
Offisiell overtagelse av driften av Herredshuset på Jessheim blir 1. april i år, og det aller første Kanmer AS tar grep om er å sørge for at alle dem som har booket arrangement på Herredshuset er i de beste hender.
Gjengen som var samlet rundt bordet da Jessheimpuls svinge innom for en smak av det som venter av drift og målsettinger var ved godt mot og i strålende humor da kontrakten ble underskrevet.
Hårete mål
Og styreleder for stiftelsen Rolf Baardseth mener han ikke tar munnen for full når han sier at visjonene til Gardermoregionen – det heter visst ikke Øvre Romerike lenger – er vel ivaretatt ved inngåelse av denne avtalen.
– Ja?
– Kortreist mat, synliggjøring av kulturliv og løfte fram arealer som ikke nødvendigvis er i gangavstand fra Gardermoen, sier Baardseth om ambisjonene som ligger der ute i Gardemoregionen.
– I så måte er vi «spot on». Virksomheten på Jessheim vil fungere som et salg- og markedsnav for hele denne regionen, og det vil også bli drift i kjøkkenet her på Herredshuset igjen, sier Baardseth.
Næringsliv og folk
– Samarbeidet gir oss en fin markedsposisjon med de flotte husene på Vormsund og på Jessheim, sier Roger Nøstvik hos Kanmer.
– Vi skal ikke bare drive selskapslokaler, men utvikle et nært og gjensidig samarbeide med næringsliv, foreningsliv og kommunene i Gardermoregionen.
– Tanken er aktivitet fra næringslivet og kommunen på dagtid, foreningslivet på kveldstid og selskaper og kulturarrangementer i helgene, sier Baardseth.
– For husene – Herredshuset og Lillerommen – og stiftelsen er dette en merkedag.
Kjøkkendrift
– Vi har hatt en målsetning om å finne en driver som vil ha drift i kjøkkenet og ser på husets alle muligheter. Et fyrtårn av et hus som foretrekkes av næringslivet, brukes av foreningslivet og er et naturlig førstevalg som selskapslokale er målsetningen. Vi tror den avtalen vi nå har etablert gir oss dette, sier Baardseth.
Med utgangspunkt i matkultur fra Romerike og rammene disse unike husene gir, så er målsetningen at de to husene skal bli selvskrevne kandidater for jubileer og tilstelninger.
– Hva skjer videre nå?
– Vi er på jakt etter både kokker og serveringspersonell, så ikke nøl med å ta kontakt, er oppfordringen fra Nøstvik.
Les om Herredshusets historie i saken under:
https://jessheimpuls.no/jp/2019/07/05/den-stolte-damen-pa-haugen/