Kontakt oss

Folk

Jobber med lys i stasjonen – fortsatt mørkt for pendlerne

Publisert

Bane Nor lar området Jessheim stasjon gå for lut og kaldt vann fordi «personer som ikke skal ut og reise har valgt å bruke våre fasiliteter til uønsket adferd og virksomhet.»

Slik står det skrevet i redegjørelsen Bane Nors John Eggerud har sendt til Ullensaker kommune som tilbakemelding på artikkel Jessheimpuls skrev i juni.

Bane Nor har over lang tid hatt store utfordringer ved stasjonen, og da spesielt på venterommet, skriver Eggerud, som i brevet legger følgende tiltak på bordet:

  • Opprydding og økt vedlikehold av stasjonen
  • Økt tilstedeværelse med eget personell
  • Opprusting og vedlikehold av sykkelparkering – med overbygg, bedret belysning, parkeringsutvidelse og – ikke minst – økte vekterrunder med Bane Nors vaktselskap
  • I tillegg har Bane Nor hatt ytterligere fokus på økt renhold, så vel inne som ute, samt opprydding og økt innsats på grøntvedlikehold på stasjonsområdet

RENHOLD:  Bane Nor har fullt fokus på renhold på stasjonsområdet, er beskjeden til Ullensaker kommune. Bildet er tatt tirsdag denne uken.

Dagdrivergjengen

Hovedutfordringen er imidlertid at personer på stasjonsområdet etter vår oppfatning vil oppholde seg her uansett hvordan vi bygger leskur, klimasoner, sittebenker uten tak eller opprustning av venterommet, skriver Eggerud.

Så hva er mottrekket mot de uønskede personene?

«Vi ønsker å bygge sosial kontroll på stasjonsområdet med å få til aktiviteter i stasjonsbygget. Dette arbeidet har tatt lenger tid enn antatt, men vi er nå imidlertid i gang med en teknisk vurdering av bygget (bygget er vernet) og forsøker å finne egnet leietaker som kan skape sosial trygghet og trivsel på stasjonen.»

GRØNT ER SKJØNT: Det er økt fokus på den grønne delen av stasjonsområdet, er Bane Nors beskjed til Ullensaker kommune. 

Benker i det blå

Da Jessheimpuls snakket med Eggerud for noen uker siden, så var det fortsatt i det blå hva som eventuelt blir gjort med benker og flere sitteplasser på området.

– Hva med å lete på lageret og kaste et par-tre benker på hengeren for syns skyld, Eggerud?

– Vi skal se hva vi konkret får gjort med sittekapasitet, svarte Eggerud.

Fra kommunalt hold er ikke brevet fra Bane Nor umiddelbart noe de tar for god fisk, er beskjeden fra ordfører Tom Staahle.

Les: Dette kan togpendlerne på Jessheim bare drømme om

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.