Fra blåstrømper til rødstrømper

Starter om 5 Dager, 14 Timer

23. september 2019 13:00

Jessheim

Våre kvinnesakspionerer sognet i all hovedsak til det borgerlige partiet Venstre. Arbeiderkvinnebevegelsen ønsket ikke å samarbeide med dem. Bodil Christine Erichsen belyser konflikten og drøfter hvorfor og hvordan den toneangivende kvinnebevegelsen på 1970-tallet ble rød.

Bodil Christine Erichsen er forfatter, skribent og samfunnsdebattant. Hun er utdannet allmennlærer og historiker, og har blant annet undervist på Universitetet i Oslo. I 2017 utga hun første bind i sitt store kvinnehistoriske verk Norske kvinners liv og kamp 1850-2000, og bind to kom i 2018. Resultatet er bøker som opplyser og engasjerer, og bør leses av alle som er opptatt av historie, kjønn og kvinnekamp.

Arrangementet Komma’ er et uformelt treffpunkt med litteratur og kultur i fokus. Temaer vil f.eks. være emner med lokal forankring, forfatterbesøk, bokanbefalinger og kunstformidling.

Vi håper at lokale aktører og foreninger har lyst til å bidra, enten med ideer til temaer, eller at noen har lyst til å komme og presenterer noe selv.

Fri entré. Enkel servering
Velkommen!
Kontakt: lena.laurin@ullensaker.kommune.no