Kontakt oss

Abonnenter

Jubilant ser framover

Avatar

Publisert

I dag er det 20 år siden Fakkelsenteret og HK-senteret slo seg sammen og ble til Jessheim storsenter. Og jubilanten ser framover for å løfte Rådhusplassen og Fakkelsenterets fasade.

På rådhuset jobbes det iherdig med den nye byplanen.

Byplanen skal vedtas politisk før sommeren, og det er i den forbindelse et frampek på hvordan Rådhusplassen og Fakkelsenteret kan framstå som bilfri og med både grønt og overvann som en del av prosjektet.

PARKANLEGG: Ved å fjerne deler av bakkeparkeringen på Ormen Lange, så kan det bli rom for mer grønt i området Rådhusplassen. Her ser vi en mulig løsning i fugleperspektiv. Det er tegnet inn løsning for overvannshåndtering gjennom området i andre skisser. 

Mad Arkitekter har jobbet fram forslag som tar opp i seg det som er karakteristisk for Fakkelsenteret – blant annet tegl avrundede hjørner og buer – i det som er tenkt som et visuelt løft ut mot Rådhusplassen, som er tenkt bilfri på sikt. Da er parkering under bakken en mulig – og sannsynlig – løsning.

PARKERING: Her ser vi en skisse som illustrerer parkering under bakken, også på Rådhusplassen. Tanken er å koble eksisterende parkering under bakken med framtidig parkering under bakken. Mye ligger allerede til rette for dette. 

SETT FRA RINGVEIEN: Slik kan Fakkelsenteret – og Rådhusplassen – framstå om noen år. Det er jobbet fram mulige løsninger til hvordan fasaden til Fakkelsenteret kan bli samt at en bilfri rådhusplass kan få elementer av grønt og vann for å lage park i deler av området. 

Under ser vi to potensielle fasader. Materialer som er tenkt brukt er tegl og – muligens – noe treverk. Eller om det blir varianter av tegl som er det gjennomgående i fasaden.

Frampek i 2004

– Vi har presentert dette for politikere og for administrasjonen, og dette er vårt innspill til den kommende byplanen og et framtidig Jessheim sentrum, sier Tore Kværner, som skal i gang med å realisere det han ga et frampek om for 20 år siden.

– Den ultimate utviklingen et triangel med kulturhuset som ett hjørne, storsenteret som et annet og kanskje et hotell som et tredje, sa han i et intervju i 2004.

For kort tid siden ble hotell vedtatt som ett av ni bygg på området S4, altså mellom dagens Skovly og rådhuset.

Leste du denne?

Applauderte sentrumshotell

Utstilling

Det er som sagt 25 år siden Olav Thon og Kværner startet sitt samarbeid på Jessheim, og i den forbindelse er det nå en utstilling – et lite museum om du vil – på plass i anledning dette 20-årsjubileet.

HANDELSHISTORIE: Ja, det er handelshistorie, men denne utstillingen viser også at vi har bidratt til utviklingen av Jessheim som kultursted også, sier senterleder Jon Bakke. Utstillingen inneholder plakater for 20 år med Jessheimdagene i nyere tid, i tillegg til en del av handelshistorien til Jessheim storsenter og Fakkelsenteret i sin tid. 

– Det er viktig for oss å løfte fram vår handelshistorie om en bidragsyter i Jessheim sentrum, være seg i form av Jessheimdagene eller lokale folk som har figurert på forsidene av magasiner vi har gitt ut, sier senterleder Jon Bakke (32) til Jessheimpuls.

Han håper folk tar seg tid til et lite dykk tilbake i tid, og utstillingen er plassert i overgangen mellom Fakkelsenteret og HK-senteret (hos tidligere Ciao Bella, ved siden av Liv Lerdahl sin gullsmedforretning).

MIMREVEGG: Hvilken var din favorittkonsert under Jessheimdagene de siste 20 årene. Plakatene henger oppe, og det er mulig å få en påminnelse om hvilke konserter du var på opp gjennom årene. 

Lokalhistorie

SENTERLEDERE: To senterledere ble samlet under ett tak i 2003. Kjetil Uhlen ble markedssjef og Lise Lotte Bergland ble senterleder for Jessheim storsenter da Fakkelsentere og HK-senteret ble til ett hus. 

Kjetil Uhlen og Lise Lotte Bergland var senterledere for hvert sitt kjøpesenter på Jessheim fram til sammenslåingen på dagen 8. mai for 20år siden.

8. mai er nok best kjent som Frigjøringsdagen, men lokalt er det også en dato som har betydning for Jessheim som handelssted. Da ble Fakkelsenteret og HK-senteret bygd sammen. Kjetil Uhlen og Lise Lotte jobbet tett på handelen på den tiden – Kjetil som senterleder på HK-senteret fram til 1999 og Lise Lotte som senterleder på Fakkelsenteret og senere på Jessheim storsenter.

Det er også på denne tiden at profileringsnavnet er blitt det det er i dag – Jessheim storsenter.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.