Kontakt oss

Byhistorie

«Jubileum» for stort senterløft

Publisert

I viraken rundt 50-årsmarkeringen til Fakkelsenteret, så druknet 10-årsjubileet for det som i 2008 var en massiv utvidelse av Jessheim storsenter.

– Det ble aldri tid eller rom for markeringen av 10-årsjubileet som var ett av de største prosjektene for vår del, sier Tore Kværner om utvidelsen i 2008. 60 nye butikker i en ny del av senteret hadde snorklipp 5. november 2008, og da var det Harald Espelund som var ordfører – en mann som var minst like glad i snorklipp som sin etterfølger Tom Staahle.

Espelund klippet snor for intet mindre enn 34.000 kvadratmeter og 60 nye butikker, og byggekostnadene beløp seg til 510 millioner kroner totalt.

ÅPNINGEN 2008: Lise-Lotte Bergland var senterleder i 2008, og Harald Espelund var ordfører. Snoren ble klippet av Harald Espelund, Tore Kværner og Olav Thon i trespann.

– Prosjektet var massivt og krevende, både i antall kvadratmeter og kostnadsmessig. Men det har liksom kommet i skyggen av markeringen av at det i 2018 var 50 år siden Fakkelsenteret åpnet, og vi markerte også at Skovly var ett år i 2018, sier Kværner.

– Hva blir neste jubileum?

– Det blir i 2020. Da er Harald Kværner Eiendom AS 100 år, etter at min bestefar startet opp en liten kjøttforretning av det som er deler av dagens Hydranten i Storgata. Og bestemoren min åpnet en liten kafe som serverte lunsj hele dagen!

– Vi hører stadig om utfordringer i handelsbransjen. Hvordan står det til på Jessheim?

– Detaljhandel har alltid vært utsatt for endringer, og i dag er digitalisering  en del av endringene i bransjen. For detaljhandelen – også her på Jessheim – vil vi se at det kommer til å bli lagt enda større vekt på opplevelser og underholdning som en del av tilbudet.

– Vi kommer til å se digitale verktøy som en del av nye konsepter som vil komme, og det er spennende, sier Kværner.

 

 

Annonsering

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.