Kontakt oss

1894 Jessheim

Jubileumsdraktens fedre

Publisert

Her ser du gjengen som siste brukte det som er Ull/Kisas jubileumsdrakt under kampen mot Aalesund 29. september. Drakten ble sist brukt i opprykkskamp i til 3. divisjon i 1970.

Ullensaker/Kisa Idrettslag fyller 125 år i 2019. For å markere dette blir hjemmekampen mot Aalesund, søndag 29. september klokken 18.00, jubileumskamp med gratis inngang for alle, melder klubben på sin hjemmeside.

Til denne kampen vil det bli brukt et jubileumsdraktsett bygd på det vi nå kjenner som Ull/Kisa Fotballs aller første draktfarger. Disse vil bli auksjonert bort. Det første kjente bildet av Jubileumsdraktene er fra 1926. Jessheim Turn og Idrettsforening står oppstilt.

1926: Her har vi laget fra 1926 i den drakten Jubileumsdrakten er tuftet på. 

Opprykk

Jessheimpuls har fått tilsendt avisreferatene fra siste gangen – som vi vet – de svarte og grønne draktene var i bruk. Referater og bilder er fra opprykkskampen til 3. divisjon, og Ull/Kisa møter Stange på Myhrer stadion. Det var 600 tilskuere til stede, og i ett av referatene skrives det at Arild «Aja» Dønnum og Oddvar Richardsen raget over de andre spillerne på banen.

Vi refererer leser med interesse kampreferatet fra Aftenpostens medarbeider Helge Ladim. Han skriver blant annet:

Ull/Kisa hadde ikke store vansker med å kvalifisere seg til 3. divisjon etter 3-1 mot Stange. En seier som burde vært adskillig større, både efter overtak i spill og ikke minst målsjanser…

Flisene føk

Oddvar Richardsen hadde etter 10 minutter en herlig flukter som hadde fortjent en bedre skjebne enn å «spikke flisene» av tverrliggeren (for et herlig uttrykk, red.anm.).

Etter en halv time kom så første scoring. Det var Arild Dønnum som fra kloss hold skaffet Ull/Kisa ledelse… Ull/Kisa glimret imidlertid med en makeløs sløsing av sjanser, og det måtte til slutt en back til for å øke ledelsen. Det var Geir Pedersen som fulgte med opp, og hans harde skudd feilregnet den ellers så gode Stange-keeper.

En redusering animerte omgående Oddvar Richardsen til å legge på til 3-1.

Geir Pedersen

Ull/Kisa har et lag som nok vil ha muligheter til å hevde seg en divisjon høyere. Laget beflitter seg på å få flyt i spillet, men en noe bedre sikring i midtforsvaret og adskillig bedre konsentrasjon i avslutningene må opplagt til. Geir Pedersen er en fin backtype og var klart best i forsvaret.

Oddvar Richardsen har mistet ikke lite av hurtigheten fra «velmaktsdagene», mer fortsatt et viktig knutpunkt i angrepet.

BLØ LITT: La oss håpe at dagens spillere har lest seg opp på klubbhistorie og dem som gikk i krigen sammen med Aja Dønnum for Ull/Kisa den gangen skrubbsår var obligatorisk.

– Bytt klubbnavn

Jessheimpuls biter seg også merke i avslutningen på artikkelen til Aftenpostens utsendte denne høstdagen i 1970, ikke minst med tanke på debatten som har pågått rundt endring av navn til UKI Jessheim:

«Til slutt en bønn til Ull/Kisa: Når man nærmer seg de store høyder, så bør dette intetsigende navn på klubben byttes ut. Jessheim er kjent og klinger da godt. Så hvorfor ikke?»

PS! Se hele tidslinjen til Ull/Kisa år for år HER

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.