Kontakt oss

Byhistorie

Kulturpris til Kulturbanken

Avatar

Publisert

Kulturbanken Kreti & Pleti tildeles kulturprisen for 2020. Det hadde få trodd da klubbscenen mot alle odds startet opp for fem år siden.

“Ullensaker kommunes Kulturpris 2020 tildeles Kulturbanken Kreti & Pleti for å ha etablert en god og inkluderende kulturarena, og deres viktige bidrag for å utvikle og styrke kulturlivet i Ullensaker og på Jessheim.”

Dette er den offisielle begrunnelsen fra komiteen – bestående av tre politikere samt representanter fra kulturenheten i kommunen, og gleden var selvsagt stor da Jessheimpuls møtte tre av de involverte i Kulturbanken:

Tore Kværner er eier og bookingansvarlig, Aileen Olsen Røseth er produksjonsansvarlig og jobber med booking og arrangementene og Christian Taalesen drifter baren og de ansatte.

jubel

– Hva sier dere nå?

– Jeg jublet da jeg fikk beskjeden, sier Aileen Olsen Røseth.

– Det er hyggelig å bli satt pris på, og denne kulturprisen betyr at jobben som blir gjort i Kulturbanken blir lagt merke til som et bidrag til byen vår, sier Tore Kværner.

– Hvorfor så Kulturbanken dagens lys i 2015?

– Vi følte at vi manglet denne type scene på Jessheim. Det var begynnelsen på det som i oktober er fem år med mellom 80 og 100 arrangementer i året, sier Kværner.

Motivasjon

– En liten konsertarena og det å arrangere konserter er ofte forbundet med risikosport. Mange tilsvarende scener har kastet inn håndkleet rundt om i landet?

– Det er ingen tvil om at en liten klubbscene som dette er tung å få til å gå rundt. Stedet er for lite til å hente de største artistene, og vi ønsker å holde billettprisene på et edruelig nivå.

– Hva er motivasjonen?

– Det er å bidra til kulturlivet og til at det blir liv i byen. Og vi mener det er viktig med en scene der lokale aktører, mindre kjente artister og kjente artister kan ta steget inn.

Stahet

– Jessheimpuls har tidligere skrevet at det kreves en god porsjon stahet for å drive en klubbscene. Hva sier dere til det?

– Det er mest engasjement og det at vi er glade i musikk som driver oss. Men litt stahet er det.

NYE KONSERTER: Anerkjennelse i form av kulturpris er stas, men det er hverdag som vanlig for produksjonsansvarlig Aileen Olsen Røseth og eier og bookingansvarlig i Kulturbanken Tore Kværner. Det er nye konserter allerede til helgen. 

Framtiden

– Hvis vi skal se inn i krystallkula og spå litt om framtiden?

– Oppfordringen vår er at folk våger å ta turen ut på konsert selv om navnet ikke er det mest kjente. Artistene vi booker til Kulturbanken holder høyt nivå, så vi står inne for kvaliteten på det vi tilbyr.

– Dere får en plakett som synlig bevis på at kulturprisen for 2020 tilfaller dere. Hvor skal den henge?

– Vi må finne en hedersplass til den prisen, sier Aileen.

Viktig scene

Jessheimpuls skrev ved inngangen til 2020 følgende tekst om Jessheims klubbscene. Den tar opp i seg noen av de utfordringene stedene som dyrker levende musikk står overfor, både her i Norge og i broderlandet Sverige. Ord til ettertanke, og en påminnelse om at det er folk som skaper kultur, og – som Henning Kvitnes alltid sier – uten publikum stopper musikken. Det er med andre ord viktigere enn noen gang å støtte opp om de lokale kulturscenene vi har – her på Jessheim og andre steder.

Derfor smaker det trolig ekstra godt med anerkjennelse i form av kommunens kulturpris.

Jessheimpuls gratulerer Kulturbanken.

https://jessheimpuls.no/jp/2020/01/04/var-upolerte-kulturdiamant/

Flere prisvinnere

Kulturvernprisen for 2020 ble tildelt Stiftelsen Trandum for deres imponerende arbeid for etableringen av Arena Trandum, med ivaretakelse av historisk verdifull bygningsmasse og formidling av viktig historie. Og stipend på 30.000 kroner til unge og lovende utøvere går i år til:

 

  • Anniken Holthe, 17 år, Kløfta for svært gode resultater og særdeles bevisst og seriøs satsning på boksing, samt for å være en flott representant og forbilde for boksesporten.
  • Bendik Hill, 19 år, Kløfta for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsning på saksofon, og for gode bidrag til lokalt musikk- og kulturliv

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.