Kontakt oss

Folk

Kulturstund i byens galleri

Avatar

Publisert

Utstillingen “Edel årgang” åpnet lørdag i Galleri Jessheim. I tillegg til kunst ble det musikk fra Stian Borgen og lyrikk fra Øyvind Straume.

Tre anerkjente og meritterte kunstnere – Nils Aasland, Magne Håland og Ellen Tangen – fyller vegger og gulv med malerier og skulpturer i perioden 6. april til 21. april, med følgende åpningstider:

  • Onsdager fra 18.00 til 20.00
  • Torsdager fra 15.00 til 18.00
  • Lørdager fra 12.00 til 16.00
  • Søndager fra 12.00 til 16.00

Nils Aasland bor på Nesodden. Han har skulpturer, tegninger og malerier. Han har utdanning fra: Statens Håndverks- og Kunst- og Industriskole og SHKS studier i skulptur.

Magne Håland bor i Lørenskog. Han har utdanning fra SHKS og Statens kunstakademi. Han har omfattende utstillinger i tillegg til utsmykninger og portretter. Han er innkjøpt flere steder og har mottatt stipend og legater.

Ellen Tangen bor i Lørenskog. Hun er en ekte naivist og er kanskje mest kjent for sine kattebilder. Hun har deltatt i en rekke separat- og kollektivutstillinger i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, deriblant Høstutstillingen.

På åpningen spilte albumaktuelle Stian Borgen tre sanger, og han inviterte samtlige frammøtte til plateslipp på Herredshuset 26. april.

Øyvind Straume leste diktet “Kunstneren” av Andrè Bjerke.

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.