Kontakt oss

Abonnenter

Lokal rockehistorie vender hjem

Avatar

Publisert

Bandet Miss Lead hadde mytologisk klang på Jessheim. Nå kommer to av grunnleggerne hjem for å spille i Kulturbanken. Det blir et kjært gjensyn for mange musikkfolk i Jessheim by.

Tove Teigberget og Odd-Øivind kure var en del av musikkmiljøet i Ullensaker og Jessheim på 80-tallet, og bandet Miss Lead var oppvarmere for selveste Motorhead.

Tove Teigberget var også med i bandet Tindrum da de herjet om verst, og hun var en sjelden svale som kvinnelig vokalist i hardrocken på den tiden.

3. juni kommer de to – med musikere – til Jessheim med et Whitesnake-prosjekt de har gående, og de gleder seg varmt til gjensynet med Jessheim og gamle kjente.

For billett: TRYKK HER

Revolverintervju

Jessheimpuls kjørte et revolverintervju med Odd-Øivind Kure, og det utspant seg som følger:

– Den mest aktive tiden deres på Jessheim var når?

– Årene fra 1984 til 1990.

– Hvor øvde dere?

– Vi øvde på Planteskolen på Sand til å begynne med, og senere i et rom under scenen på Nordby ungdomsskole.

– Kan du beskrive musikkmiljøet på den tiden – mange band, hva slags musikk gikk det i, mange som spilte inn musikk, skrev alle egen musikk?

– Det var litt forskjellige leire. Mange spilte Punk, og det er vel et naturlig startsted, da musikksjangeren ikke er teknisk komplisert. Slips var et av punkebandene vi sameksisterte med. Ellers var det noen blues-band – for eksempel Ulne Saker med Frode Larsen – men de var litt eldre enn oss, og vi ble nok sett ned på av de eldre gutta.

Mange band

Tine Giljo var jo en drivkraft lokalt, og hadde et mer allsidig rockeuttrykk enn det Misslead gikk for. Vi ble fort inspirert av Iron Maiden, Judas Priest og Dio. De fleste bandene skrev egen musikk. Vi spilte på noen samlekonserter som – så vidt jeg husker – ble arrangert av bandene selv.

Korpsmiljø

– Miss Lead oppsto hvordan?

– Vi var en gjeng som vokste ut av skolekorps og voksen-styring. Vi kjøpte elektriske gitarer og hadde lyst til å gjøre noe på egen hånd, sier Kure.

Den første kameratgjengen fra barndommen gikk litt i oppløsning grunnet ambisjoner, militærtjeneste og sånne ting. Men etter hvert besto Miss Lead sine medlemmer fra andre steder enn bare Jessheim.

Tidlige medlemmer (ikke alle samtidig) var Terje Opsahl, Gerhard Bergo, Tove, Teigberget, Knut Markhus, Ole Morten Jota og Odd-Øivind Kure.

USA-aktuelle

– Meritte med Miss Lead?

– Miss Lead spile inn en LP – “Gentle Persuation” – og vi var på en liten runde i California og spilte konserter på de legendariske stedene i LA – Madam Wong, Wiskey a Go-Go og sånne steder.

– Vi var med Motorhead som oppvarmingsband på deres turne i Norge og Sverige, og vi spilte “support” for TNT. Vi har også vært på kultur-utvekslingturne i Russland -uten at det ser ut til å ha virket.

– Dessuten delte vi scene på Langøyafestivalen med Wannskrækk (som senere ble Dum Dum boys), i tillegg til mange egne konserter rundt om i Norge.

 

Tove en fordel

– Var det lett å komme seg ut av Ullensaker for å spille?

– Vi har nok hatt litt fordel av å ha med Tove. Det var ikke mange frontfigurer i hardrock-verdenen når hun startet. Tove synger på en måte svært få kvinner synger, og vi ble fort noe “utenom vanlig”. Vi jobbet veldig målrettet, og var aktive.  Det var annerledes den gang, men kanskje ikke vanskeligere eller lettere.

Platekontrakt var vanskelig, men ikke spillejobber.  Vi tjente aldri penger på spillingen. Dess mer penger vi fikk i “gasje”, dess større PA og mer lys tok vi med oss.  Vi hadde ikke “leve av musikk” som mål, men å spille på arenaer med en vegg av Marshall-forsterkere i ryggen….

Landet rundt

På bakgrunn av supportjobbene for TNT, ble Tove kontaktet av Diesel Dahl når han skulle gjøre et solo-prosjekt. Tove sang på debuten til Tindrum “Drums of war”, og var opptatt i ett år med det prosjektet. Platen gitt til topps på VG og Dagbladlisten, og det ble turnert landet rundt i ett års tid.

– En morsom liten sak i den forbindelse: Platen er produsert av Svein Dag Hauge (Lava). Mr. Hauge var Toves søster og min brors lærer når de gikk på Jessheim barneskole.

Til Moss

Tove Teigberget og Kure flyttet til Moss etter at musikken ble lagt på hylla.

– Tove sang litt sporadisk i musikaler og i kor, og var stadig tilbake i Tindrum for noen spesielle anledninger, men musikk var ikke prioritet i livene våre.

Duoen har startet et prosjekt de kaller Heartland, og målet er å gi ut egen musikk igjen.

– Men på veien dit har vi valgt å gjøre noen konserter med repertoar fra Whitesnake og Deep Purple, som jo er fint materiale for den type sangere.

– Så det blir denne typen materiale når dere kommer hit til Jessheim 2. juni?

Når vi etter mange år skulle få anledning til å spille på Jessheim igjen, så var muligheten der til å kontakte en musiker som praktisk talt var naboen – og som jeg ikke hadde truffet siden vi gikk på Jessheim videregående – nemlig Per Nordengen.

– Jeg vil beskrive det vi kommer med som musikk godt egnet for voksne folk som oss. Folk som ønsker å høre live-musikk mens de hygger seg med litt godt og drikke. Musikken er krevende å framføre, akkurat som vi liker det.

– Er dere noen gang oppover på gamle trakter, og har dere kontakt med noen fra det gamle musikkmiljøet?

– Vi møter ofte Terje og Svein Ove fra Back In Time, ellers har det blitt dårlig. Det ønsker vi å endre på nå, og håper vi får anledning til å møte mange gamle musikkinteresserte venner 3. juni.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.