Næringsliv
Lokaler til nye gründere er på plass
Den kommunale gründersatsingen Business Jessheim har landet lokaler i Jessheim sentrum. Kanskje det er der vi finner gjengen fra elevbedriften Favor UB fra Jessheim videregående skole om noen år?
Business Jessheim AS skal inn i de tidligere lokalene til Nordea øverst i Jessheim storsenter. Avtale er underskrevet, og til uka inviteres det til infokveld for gründere som er på leit etter kunnskap, et sted å etablere seg og som ønsker å treffe andre gründere.
– Det er interesse fra gründere som har kontaktet oss, og vår tanke er at dem som skal være i lokalene blir med og utformer dem, sier Iselinn Næss i kommunikasjonsavdelingen i Ullensaker kommune.
– Nå jobber vi med å formidle at det blir infokveld 5. mars (Jessheimpuls kommer med mer utfyllende sak rundt dette, red.anm).
Bidra til vekst
– To ord om Business Jessheim og det dere ønsker å oppnå?
– Ullensaker kommune ønsker å bidra til mer vekst og nyskaping i næringslivet. Og som en del av denne satsingen, har kommunen etablert Business Jessheim AS.
Dette er et helhetlig tilbud til gründere i regionen, og er spesielt innrettet for å understøtte framdrift og lønnsomhet. Business Jessheim vil også inkludere bedrifter som har drevet en stund. Vi tror på gjensidig nytte i fellesskapet.
De viser fram prototypen av appen de har utviklet sammen med mentor Anette Mork, den energiske gjengen i Favor UB.
Framtiden konkurrerer
Elevbedriften Favor UB er blant de drøyt 160 ungdoms- og elevbedriftene som viser seg fram under Gründerexpo i Lillestrøm i morgen, torsdag. Målet er en plass i NM for unge gründere.
Elevene har jobbet fram ideen der organisasjoner som samler inn klær, mat eller andre ting kan registrere seg. Så kan folk laste ned en app der de får vite nøyaktig hva det er behov for å bidra med, så kan man handle produktet, fullføre kjøpet og så kommer Favor og henter det (eller du leverer på avtalt sted). Prototypen er ferdig utviklet og klar til å vises fram denne uka.
– Appen vil gjøre det mulig for ulike organisasjoner å legge ut «ønskelister» med produkter som barn og voksene har behov for. Produkter de ikke har muligheten til å skaffe på egen hånd. Vi ønsker å nå ut til mennesker som vil bidra til økt velferd for alle, sier firkløveret Jessheimpuls møter noen dager før det drar seg til i Lillestrøm.
Egen app
– På denne måten unngår man å kjøpe eller gi noe det ikke er behov for, sier Emma Slinning.
– Hva slags forventninger har dere?
– Litt vanskelig å si, men vi håper å gjøre oss bemerket, sier Anna Hundeide Isaksen, Julie Nordnes, Emma T. Vegel og Emma N. Slinning til Jessheimpuls.
Levende skole
Gründerexpo er et arrangement der ungdomsbedrifter konkurrerer mot hverandre i faget entreprenørskap og kjemper om en plass i NM.
– Vi har jobbet hardt inn mot denne konkurransen, og mye av skolearbeidet har vært rett inn mot bedriften vår. Det er veldig inspirerende, og vi har fått god hjelp av mentoren vår, sier gjengen.
Utgangspunktet for det de har utviklet er FN sine mål for bærekraft – Å bekjempe sult og fattigdom samt bekjempe ulikheter i samfunnet.
Praksis
– Vi klarer ikke å redde verden alene, men vi kan gjøre litt, sier Emma Slinning.
Fra Jessheim videregående skole stiller 11 elevbedrifter på messe i Lillestrøm. Konkurransen er skarp, men erfaringen elevene drar på seg er gull verdt fordi dette handler om å sette teori ut i praksis og faktisk drive en bedrift sammen.