Kontakt oss

Anmeldelse

Marshallhjelp a la Maarud og Reiersrud

Publisert

KONSERTRAPPORT

Amund Maarud og Knut Reiersrud gjestet Jessheim onsdag. De ga oss en solid påminnelse om hvor viktig kultur, musikk og følelsen av glede er i livene våre. 

Marshallplanen – eller Marshallhjelpen – er betegnelsen på Det europeiske gjenreisningsprogrammet etter andre verdenskrigs ødeleggelser. Sammenligningen er kanskje litt søkt, men det er ett eller annet med den gleder vi føler når Amund Maarud plugger gitaren i Marshall-forsterkeren sin og gynger av gårde med sine eminente samarbeidspartnere i Lucky Lips.

Det låter tett og deilig og møkkete og sårt på en gang, og vi ser at adrenalinpakningen fra Skogbygda gjør sitt ytterste for på porsjonere ut energien han har i kroppen etter ikke å ha spilt for folk siden februar i år.

– Vi konsentrerer oss om å spille istedenfor at jeg skal snakke om gressklippere og traktorer, sa han mellom to av sangene. For det er ikke tvil om at det er spillesugne musikanter som gjester Jessheim denne sommeren. Det er få konsertarenaer som innbyr og inviterer til konsert, men her på Jessheim får vi det til.

Stramt smittevern

Og med stramme smittevernhensyn – som både en snakkesalig ordfører Eyvind J. Schumacher og Jessheim storsenters Line Gustavsen understreket da de åpnet Jessheimdagene 2020 – så er det liten tvil om at kommunelegens klarsignal om å arrangere konserter i Jessheim sentrum blir ivaretatt på beste måte.

Amund Maaruds opptreden var en vitaminpille av energi, sårhet og spilleglede. At han så ut som om han har tilbragt sommeren blant hippier i legendariske Laurel Canyon utenfor Los Angeles (var det batikkskjorte han hadde på seg?) forsterket bare inntrykket av at fyren ikke kan settes i bås musikalsk.

Vi har ikke hørt Maarud så sløy og «bakpå» noen gang, og når fyren som står på scenen oser av glede så – unnskyld uttrykket – smitter det over på oss i publikum.

Denne opplevelsen trengte vi, Amund. Og vi tror du trengte den også.

Kortreist hjerte

Knut Reiersrud entret scenen etter Maarud og Lucky Lips. Med seg hadde han en rytmeseksjon – hele bandet – som var et stødig og lekent hjerte gjennom hele konserten. Trommeslager Vetle Larsen satt som et rytmisk smykkeskrin og hamret, kilte og smøg ut et rytmisk teppe som en stødig Petter Barg og Stian Haslie kunne sette seg på og fly ut i kvelden.

Nevnte trio er fra Jessheim, og det er ikke fritt for at denne skribents patriotiske hjerte banket litt ekstra i kveld.

Kong Knut og vår egen jazzbande, liksom. Storveis, storveis, storveis.

Og da Amund Maarud hoppet på som gjesteartist så ble det en fullkommen avslutning på denne første konsertkvelden under Jessheimdagene 2020.

Trygt på konsert

Torsdag står Sigvart Dagsland på scenen, og den velorganiserte arenaen tåler å fylles opp med konsertsultne publikummere.

Kommuneoverlegen og lokale myndigheter har godkjent og gitt tommelen opp for konserter i sentrum.

Og godt er det. Gudene skal vite at musikk er medisin i tider som disse.

PS! Terningkast på disse konsertene? Nei, de terningene har vi kastet til fordel for nydelige opplevelser som sier 6.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.