Kontakt oss

Åpen for alle

Nå blir det lys i Storgatas perle

Øyvind Mo Larsen

Publisert

den

Nå er det klart hva som kommer i lokalene etter Hydranten og Big Horn i bygget som er Storgatas perle når det kommer til beliggenhet og utseende.

Jessheim som sted og lokalene vi skal inn i har alt vi er ute etter, og vi ser fram til å utvikle et sted som vil passe byen deres som hånd i hanske, sier Tore Melgårdshagen. Han er regiondirektør i Reshton, og det er de som har etablert konseptet O’Connors flere storbyer rundt om i Norge.

– Ålesund, Oslo, Bergen, Stavanger og nå Jessheim, sier Melgårdshagen.

Spesielt bygg

– Endelig får vi på plass et konsept og en virksomhet som passer inn i dette bygget, sier gårdeier Tore Kværner, som har sterke følelser knyttet til bygningen.

1955: Originaltegningen av fasaden på Storgata 6 før ombyggingen i 1955. TEGNING: TORE KVÆRNER, EIER

Det var her familiebedriften startet opp for 105 år siden. Kværners bestefar startet kjøttforretning og kafè i bygningen, som i sin tid ble flyttet fra Nannestad.

Resten er handelshistorie på Jessheim.

Les den historien her: Vesleslakter’n i Gimle

– Dette er på et vis familiegården vår, så det er ikke til å komme fra at jeg har et sterkt følelsesmessig forhold til akkurat denne bygningen, sier Tore Kværner om Storgata 6.

– Derfor ønsket jeg også et konsept inn som passer til bygningen, og når O’Connors nå etablerer seg, så får Storgata 6 en totalrenovering både innvendig og utvendig, sier Kværner.

– Dessuten vil dette konseptet forsterke tilbudet i Storgata, og vi får – ikke minst – lys og virksomhet i vinduene igjen. Det er viktig, sier han.

Leste du denne? Renovasjon i 1955-stil

VELKOMMEN INN: Snart kan man ønske velkommen inn på den irske puben O’Connors i Storgata 6 midt i sentrum. Nå foregår en totalrenovering innvendig. 

Irsk pub

Legendariske Scotsman i Oslo er en del av samme gruppering. Det samme er Abelone i Torggata i Oslo. Sistnevnte er etter hvert kjent for mange konserter.

– Hvordan vil du beskrive konseptet O’Connors?

– Konseptet er irsk pub der alt er på stell og av topp kvalitet, sier Melgårdshagen.

– Alle våre 14 bar- og restaurantkonsepter har fellesnevneren god mat og drikke, legger han til.

GLEDER SEG: Vi gleder oss til å åpne dørene i Storgata i Jessheim sentrum, sier Tore Melgårdshagen. Her avbildet i en O’Conners-pub i Oslo. 

Skreddersydd

Tore Melgårdshagen er tydelig på at konseptet O’Connors rigger hvert sted slik at det skal passe til byen der de etablerer seg. Hver O’Connors har med andre ord sitt særpreg, understreker han.

– Hvordan ser du for deg at O’Connors Jessheim blir?

– Det blir en typisk destinasjon i skjæringspunktet by og bygd. Det blir i stilen «countryside», forklarer regiondirektøren.

COUNTRYSIDE: Irske puber kombinerer rustikk sjarm med en hjemmekoselig atmosfære, inspirert av det britiske (irske) landsbylivet. Kjennetegn er gjerne mørkt treverk. Her fra en O’Connors-pub i en storby i Norge. 

Countryside-stilen har gjort sitt inntog i pubverdenen de senere år. Den kombinerer rustikk sjarm med en hjemmekoselig atmosfære, inspirert av det britiske (irske) landsbylivet. Kjennetegn er gjerne mørkt treverk, peis der det er mulig, solide møbler og landlig dekor som setter stemningen, alt med en god dose nostalgi. På menyen finner du klassiske pubretter og lokalt øl, servert i omgivelser som skal bidra til at gjestene senker skuldrene og bli sittende en stund.

– Hvert sted vi har åpnet har sin unike identitet og sjel, sier Melgårdshagen.

GJENNOMFØRT: O’Connors Jessheim er en stor investering for oss, og jeg tror folk kan glede seg til vi åpner til høsten, er beskjeden fra konseptets representant. 

To etasjer

O’Connors etablerer seg ikke bare i en, men to etasjer i bygningsperlen i Storgata.

– Ja, dette er en stor og langsiktig investering for oss, og jeg kan si såpass at jeg tror en del av innholdet vil både glede og overraske litt, sier en lettere hemmelighetsfull Melgårdshagen.

– Javel?

– Det kommer mer informasjon om dette senere, men vi vet at det er rom for et sted der godt voksne og dem «midt imellom» kan gå ut og hygge seg i helgene, legger Melgårdshagen til.

– Når seg du for deg at dørene kan åpnes?

– Da vi ikke er et konsept som åpner litt og litt, så snakker vi sent på høsten, men i tide til julebordsesongen. Det er mye som skal gjøres av både synlige og usynlige grep, så det blir tidlig senhøstes.

STRIPPET: Det er ikke mange spor igjen av Hydranten i lokalene i dag. En totalrenovering er på gang innvendig. Bygget har allerede fått en solid ansiktsløftning utvendig. 

Sport på skjerm

Hydranten holdt tidligere til i de samme lokalene, og der var det fotball på skjerm, til manges glede.

– Viser dere fotball?

– Ja, når vi jobber fram et konsept så er vi dyktige på å gjøre konkrete grep når det kommer til installasjoner og annet for å skape det rette miljøet og stemningen. Derfor blir det skjermer i forskjellige soner slik at vi kan vise forskjellige kamper rundt om i lokalene, sier Melgårdshagen.

– Du har jobbet 40 år i utelivsbransjen. Hvorfor har irsk pub og den type steder appellen de har?

– Den type steder har sjel og de innbyr til en viss forventning når det kommer til atmosfære og hygge. Du vet. hva du får når du kommer inn i en irsk pub, og O’Connors har etter mine begreper disse kvalitetene og den rette atmosfæren. Dessuten er det rene toaletter og god kvalitet på det vi tilbyr.

ATMOSFÆRE: Vi er opptatt av atmosfære i våre lokaler. Og alle de 14 stedene vi har i Norge har sitt særpreg, sier Tore Melgårdshagen. 

 

Om O’Connors

  • Tilbyr alt fra gastropub, stemningsfulle pianobarer, ølmiddager, whisky-smakinger, live musikk fra trubadurer, shuffleboard, karaokerom og mer.
  • Felles for alle våre konsepter er vår lidenskap for å skape god stemning og uforglemmelige opplevelser.
  • I barene våre finner du, uansett konsept, et solid utvalg av øl, vin, whisky og gode drinker.
  • Alle våre spisesteder har sin egen særegenhet og et tydelig tema, både i konsept men også for valg av mat og drikke.
  • I våre bar- og restaurantkonsepter står tiden sjelden stille, livet er rett og slett for gøy til det.
  • I dag har vi totalt 14 forskjellige konsepter i vårt sortiment, alt fra legendariske Scotsman til nye steder som O’Connors, Grønland Boulebar og Duckpin.
  • På tvers av alle våre steder tilbyr vi stor variasjon av mat, drikke og underholdning.

Copyright © 2024 Jessheimpuls AS, Storgt. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.