Connect with us

Folk

Nå fikser Trondsen skøytebane på Nordbytjernet

Avatar

Published

on

Hans Petter Trondsen og hans kumpaner har gjort det igjen. Nå har de fått tillatelse til å kjøre opp skøytebane på Nordbytjernet. I går begynte de på jobben.

Trondsen har over noe tid fleipet med å starte det politiske partiet Handlingspartiet i Ullensaker, og kampsaken til det partiet vil i så fall være å få ting gjort på enklest mulig vis og så problemfritt som mulig.

Derfor er handlingens mann full av ros og skryt til politisk ledelse og byråkratiet i Ullensaker kommune når det nær sagt med lynets hastighet ble gitt de nødvendige tillatelser – både lokalt og fylkeskommunalt. For det skal muligens litt til å henge med på innfall og prosjekter når Trondsen og makker i Skedsmo bud & vare drar i gang.

Ikke tamme

– Dere er jo ikke helt tamme, gutter?

– Han der er ikke tam, sier Svein Arne Trøen og nikker ut mot doningen som er på vei ut på Nordbytjernet for å lage skøytebane. Det ser planløst ut, men Trondsen og kompani lander stort sett på tørt land – og på beina.

– Jeg er imponert over handlekraften i Ullensaker kommune, sier Trondsen til Jessheimpuls.

– Gode sammen, sier han.

ACTION: Se banemannskapene i aksjon på isen på Nordbytjernet. De rir nærmest inn i vinternatten som synkronsvømmere…

Statuere eksempel

PÅ TYNN IS?: Om Hans Petter Trondsen og makker Svein Arne Trøen begir seg ut på tynn is? Ikke på Nordbytjernet i hvert fall. Isen tåler fire tonn, sier duoen som var i gang med å brøyte skøytebane tirsdag kveld. 

– Ikke sivil ulydighet denne runden, Hans Petter?

– Hvis du tenker på at det ble satt opp skilt i det farlige krysset ved Jessheimvegen nylig, så var det for å statuere et eksempel; vi ville vise at det er mulig å handle raskt, sier Trondsen, som bedyrer at han ikke er tilhenger av sivil ulydighet eller det å ta seg til rette.

– Når det gjelder dette prosjektet, så er alle tillatelser på plass, og vi har til og med fått bekreftelse på at isen tåler fire tonn der vi skal brøyte fram is, sier han.

Det er tatt prøver av isen 100 meter ut fra akebakken og 60 meter ut fra bryggene, og der er det stål-is og trygt for dem som vil ferdes på isen.

 

– Det blir også koronatrygt der ute på isen på Nordbytjernet; det er plass til mange der ute, sier Trondsen, som understreker at man ferdes på isen på eget ansvar.

– Men det er så tykk is at det er en god stund til det vil bli farlig der ute på isen, forsikrer han.

– Fire tonn er mye, og det er det isen tåler i området der vi har brøytet.

Handlet raskt

Slik lød beskjeden fra Ullensaker kommune:

“Det vises til henvendelse til administrativ og politisk ledelse i Ullensaker kommune om muligheter for å lage isbane på Nordbytjernet. Administrasjonen har gått en intern runde og forhørt med statsforvalteren i Oslo og Viken. Vi har konkludert med at det kan gis tillatelse til private kan lage isbaner med ATV eller tilsvarende på Nordbytjernet…”.

Store deler av Nordbytjernet er vernet som ett landskapsvernområde. Statsforvalteren (tidligere fylkesmannen i Oslo og Akershus) ansvar for å forvalte dette verneområdet. De anbefaler å bruke den delen av Nordbytjernet som ikke omfattes av landskapsvernområdet.

– Dette er jo området nærmest parkeringsplassen, så det blir perfekt det, sier Trondsen.

SKØYTEBANE: Hans Petter Trondsen og det uformelle Handlingspartiet har fått tillatelse til å lage skøytebane i området der den blå firkanten på bildet er.

– Handling

Trondsen og medsammensvorne holdt på med arbeidet til et godt stykke ut i februarkvelden, og Jessheims befolkning – og andre – kan være trygge på at det blir fint å gå på skøyte på Nordbytjernet i tiden som kommer.

– Hva kan du som om ditt eget engasjement, Trondsen?

– Enten stemmer du på Handlingspartiet eller så stemmer du på eiendomsskatt, flirer mannen med både humør og rim i skjegget.

Les også:

https://jessheimpuls.no/jp/2020/05/09/lokalt-selvberget-og-fremoverlent/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.