Kontakt oss

Byhistorie

Nå har Jessheim to frimerkekunstnere

Avatar

Publisert

Konditor Elin Vatnar Nilsen sitt pepperkakehus pryder ett av Postens julefrimerker i år. Dermed har Jessheim by to frimerkekunstnere å skilte med.

Slik ser frimerket til Elin Vatnar Nilsen ut. Det er ett år siden hennes pepperkakehus ble stemt fram som årets julefrimerke i regi av Posten – i samarbeid med TV2-konseptet “God Morgen Norge”.

HUSET: Dette er pepperkakehuset Elin Vatnar Nilsen har laget, og som pryder Postens julefrimerke i 2022. 

Flere hundre bidrag er sendt inn til denne konkurransen, og i tillegg har juryen plukket ut noen kandidater de mente var et frimerke verdig.

Og en av vinnerne er altså vår egen Elin Vatnar Nilsen, konditor og framgangsrik blogger gjennom mange år.

Les mer om Elin Vatnar Nilsen her:

Bombarderes med bakehenvendelser

Stas

– Det er utrolig stas å skulle bli en del av tradisjonen julefrimerker, sier Elin til Jessheimpuls.

– Kan jeg kalle meg frimerkekunstner nå, spør hun etterfulgt av en klukkende latter.

Men det kan hun, og hun er ikke den enste i Jessheim by som kan kalle seg det. For vår egen Egil Nyhus har tidligere bidratt med motiver til frimerker.

Nyhus bidro med tre tegninger – av Kjell Aukrust, Jens Bjørneboe og Anne-Cath Vestly – som alle prydet frimerker i anledning at de ville fylt 100 år i 2020.

Ikke optimisk

Hun var ikke spesielt optimistisk til at hennes bidrag – som er laget til denne konkurransen – fordi hun er proff og har 50.000 følgere på Instagram.

Derfor var overraskelsen – og gleden – større da hun faktisk ble kåret som en av vinnerne direkte på “God Morgen Norge” onsdag morgen.

– Mange har stemt, og mitt inntrykk er at de som har stemt har hatt motivet for øye. Jeg har dessuten fått mange meldinger fra folk som har engasjert seg, som har stemt og som sier at de likte dette pepperkakehuset, sier Elin.

Julefrimerkene til Posten er ekstremt populære, og det snakkes om et opplag på 1 million julefrimerker. Samlere og andre er helt ville etter julefrimerker.

Les om boken Elin ga ut for et par år siden her:

Mye å gjære for konditor Elin

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.