Kontakt oss

Folk

Butikker og restauranter åpner mandag

Publisert

Ullensaker åpner forsiktig opp fra mandag til uka. Det er gledelige og høyst nødvendige nyheter.

– Jeg er nettopp ute av et bra og konstruktiv møte med Statsforvalteren (tidligere fylkesmannen) sammen med representanter fra Rælingen, Lillestrøm og Lørenskog kommuner, og beskjeden jeg har fått er at vi blir satt i samme kategori som kommunene rundt oss, sier Stokstad Oserud til Jessheimpuls rett etter møtet.

– Vi settes i kategori 5B, altså i samme kategori som kommunene rundt oss som nå har fått åpne butikker og serveringssteder.

På regjeringen sin hjemmeside finner vi følgende:

Tiltaksnivå B – Høyt tiltaksnivå, regulert i covid-19-forskriftens kap. 5B (se covid-19-forskriftens kapittel 5B)

Viken: Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Nordre Follo, Vestby, Ås, Fredrikstad, Halden, Moss, Råde, Sarpsborg, Asker, Bærum, Drammen, Lier, Eidsvoll og Nannestad kommune er på tiltaksnivå B.

Venter på beskjed

– Det betyr hva?

– Det korte og konsise beskjeden er at – om ikke altfor lang tid – så kan butikker og serveringssteder i Ullensaker. Vi er blitt hørt, og det er jeg veldig fornøyd med. Vi trenger dette nå, sier varaordføreren.

Å bli satt i kategori 5B betyr kort fortalt at butikker og kjøpesentrene kan holde åpent, og det betyr at serveringssteder kan holde åpent – om enn med begrenset skjenking og tidspunkter for det.

Detaljer kommer

– Detaljene i dette vil vi få nærmere beskjed om, og så kan det være at vi er nødt til å gjøre noen lokale tilpasninger lokalt, sier Stokstad Oserud.

Varaordføreren understreker viktigheten av at vi nå ikke åpner opp for raskt og massivt, men at tempoet i åpningen må være fornuftig.

– Jeg ser vel for meg at vi opprettholder påbud om munnbind og ikke flere enn 10 samlet i private hjem, sier varaordfører.

– Når det er sagt, så trenger vi dette nå. Næringslivet trenger dette,  og frivilligheten og idretten trenger å komme i gang igjen.

Så raskt som mulig

– Men når kan vi åpne opp?

– Jeg understreket at vi må åpne opp så raskt som mulig – aller helst i morgen eller mandag – men vi er nødt til å vente på den offisielle beskjeden om når og hvilke restriksjoner som detaljert kommer til å gjelde for oss.

Beskjeden fra overordnede myndigheter er med andre ord klokkeklar når det kommer til at butikker og serveringssteder kan åpne, men vi har ikke fått beskjed om når. Den beskjeden kommer om kort tid, kanskje allerede fredag.

Og detaljene rundt at vi nå går fra de strengeste restriksjoner til litt mildere restriksjoner vil vi også få om «ikke altfor lang tid», som varaordfører uttrykker det.

Annonsering [adning id="18979"]

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.