Kontakt oss

Byutvikling

Nå kommer de og snakker om byen vår igjen

Avatar

Publisert

Jessheims omdømme, rykte, utseende og framtid skal debatteres live foran et forhåpentlig engasjert publikum onsdag 24. oktober. Det er viktig at vi som bor her møter opp.

Rodeo arkitekter inviterer til debatten “Voksesmerter!” med undertittelen “Fra bygd til by – hva slags sted skal Jessheim bli?”, og et invitert panel skal belyse og debattere forskjellige ting som angår byen vår. Eksempler på spørsmål som reises kan være:

 1. Hva slags by skal Jessheim bli?
 2. Hva er de viktigste utfordringene og mulighetene for Jessheim by?
 3. Hva er ambisjonene og visjonene til Jessheim?
 4. Og hva er status for planleggingen av den framtidige byen vår?

I anledning bydebatten har Jessheimpuls og Rodeo Arkitekter et samarbeid der vi stiller forskjellige spørsmål. Det vil være nyttig at så mange som mulig svarer på spørsmålene som blir lagt ut. Her kommer første spørsmål:

[yop_poll id=1]

Diaz i panelet

Rodeo arkitekter – og Ullensaker kommune – har invitert følgende gjester til å sitte i panelet:

 • Åge Vebostad (Plan- og næringssjef, Ullensaker kommune)
 • Peter Butenschøn (arkitekt, byplanlegger og forfatter)
 • Diaz (tidl. artist, oppvekstsjef i Oslo Røde Kors)
 • Unni Askeland (kunstner)
 • Tore Østvang (Romerike Folkehøgskole)
 • Tonje Brenna (Ap-politiker)
 • Sara Maria Helstad (gründer)
 • Jarle Eriksen (Eiendomsutvikler, Jessheim Byutvikling)

Ordstyrere – eller moderatorer om du vil – er Jessheimpuls ved undertegnede (Øyvind Mo Larsen) og Rodeo arkitekters Knut Schreiner.

Og det blir musikk. Unge og talentfulle Andrine Wennebo bidrar med to låter denne kvelden.

Engasjement

– Hva ønsker Rodeo arkitekter å få ut av denne kvelden?

– Vi opplever et generelt engasjement for byutvikling og spørsmålene rundt det, og vi ser at utelivet kan være en fin arena for en diskusjon eller debatt som dette, sier Knut Schreiner til Jessheimpuls.

– Tradisjonelle folkemøter trekker ofte til seg få unge mennesker, og vi har et håp og ønske om at også unge mennesker blir nysgjerrige og tar turen denne kvelden.

Rodeos mann Schreiner håper panelet som er satt sammen vil bidra til en konstruktiv debatt, som vil ta for seg noen kjernespørsmål som både de som er invitert utenfra og de lokale representantene kan jobbe konstruktivt med.

Gratis inngang

Som en opptrapping mot debatten i Kulturbanken onsdag 24. oktober – det er gratis inngang, forresten – så har Jessheimpuls takket ja til å videreformidle noen spørsmål fra arrangørene. Disse spørsmålene finner du på Jessheimpuls sin Facebook-side.

Men viktigst av alt: møt opp som engasjert publikummer og byborger onsdag 24. oktober fra 19.00. Og møt opp tidlig og treff andre folk da vel?

Gratis inngang er det også.

PS! Venneforeningen til Herredshuset inviterer allerede torsdag til diskusjon om hva som gjør et bymiljø attraktivt. Hva tenker utbyggere om møteplasser og sosiale rom rundt og mellom husene, og hva var det som skapte gode sosiale rom tidligere. På scenen står lokale So Are We. Arrangementet er i gang 18.30.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.