Kontakt oss

Folk

Ny bugnende kulturhelg

Avatar

Publisert

Kulturbyen Jessheim fortsetter å servere kulturarrangementer. Og denne helgen topper det hele seg med kulturnatt og lysvandring rundt Nordbytjernet. Dessuten åpner Galleri Egil høstsesongen på Villa Sole.

LYSENDE SMIL: Kultursjef Jon Henrik Solhei og kulturkonsulent Kathrine Øynebråten på toppen ved Nordbytjernet høsten 2021. Denne helgen blir det igjen lysvandring rundt tjernet. 

Kulturnatt foregår i hele regionen vår, men programmet for Ullensaker finner du ved å TRYKKE HER, noe vi sterkt oppfordrer til.

Det er nemlig folk som skaper byen og livet mellom husene, som det så fint heter i faglitteraturen. Men så er det jo sant også, da.

Loppemarked

Et av høstens vakreste eventyr må jo også loppemarkedet til skolekorpsene våre sies å være. Det knytter seg alltid spenning til hvilke skatter man kan finne på Nordby ungdomsskole når det inviteres til gigantisk loppemarked.

Som Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps selv skriver:

Vi byr på alt vi har av ting & tang, møbler, vintersport, elektrisk, bøker, klær, leker osv
Kiosken er åpen hele tiden selvfølgelig med deilige vafler og kaffe.
 • Lørdag 11.00 – 16.00
 • Søndag 11.00 – 15.00
 • Vi tar Vipps og kontant

Lørdag

Noen høydepunkter lørdag:

 • Ull/Kisa sine fotballherrer møter Eidsvold Turn hjemme på Jessheim stadion klokken 14.00. Det er gratis inngang. Les mer ved å TRYKKE HER
 • Romeriksutstillingen går inn i siste helgen her i vår by. Galleriet er åpent fra 12.00 til 14.00
 • Lysvandring rundt Nordbytjernet fra 19.00 til 21.00 lørdag kveld:
 1. Opplev kulturelle innslag på din vandring rundt tjernet med Romerike folkehøgskole, Ullensaker kulturskole, Ullensaker spelemannslag, Good Vibrations showkor, Jonina Ara, Petra P. KonôPková, Voce, Leikarringen Rakne, Viken Voices & Ullensaker Show Choir, Jessheim danseskole og Jessheim videregående skole.
 2. Det blir servering av pølser, kaker, saft og kaffe v/ Frivilligsentralen i Ullensaker. I tillegg vil du underveis på turen oppleve hygge rundt bålet med både Redd barna Ullensaker og Ullensaker turlag.
 3. Vi tenner fakler, men ta gjerne med egen lommelykt, lyslenke eller annet
 4. Vi oppfordrer publikum til å unngå bruk av hodelykter og lommelykter der det er underholdning.
 5. Hvis hunden må være med bør den ha et lysende halsbånd.
 6. Flere steder langs Nordbytjernet er det trangt, så sykler og barnevogner bør unngås.

Les mer om Romeriksutstillingen:

Mange lokale i Romeriksutstillingen

PS! Vi tillater oss også å nevne at Øyvind Mo Larsen (undertegnede) åpner utstilling med nye linotrykk i Kulturbanken lørdag 15.00. 

Søndag

Egil Nyhus trenger ingen nærmere introduksjon, annet enn at han er en eminent tegner med eget galleri i ærverdige Villa Sole. Første sesong for galleriet var i fjor, og søndag åpner “Galleri Egil 2.0” med 20 ferske tegninger fra Egil sitt univers. Det er bare å glede seg, og dørene til Villa Sole åpner 12.00 på søndag.

Les mer om Galleri Egil her:

Folkevandring til galleriåpning

Romeriksutstillingen er også åpen – siste dag før den flyttes videre til Nes og Lørenskog – på søndag, så dette er absolutt siste sjanse til å ta turen innom for denne gang. Det er mange lokale navn som ble antatt også i år.

Ellers blir det støttekonsert i Ullensaker kulturhus fra 18.00. “Heroes 5” samler inn penger til et musikkprosjekt som herrene Vegar Storsve og Petter Barg – to kulturbautaer i Ullensaker – har vært involvert i gjennom 20 år. Musikkprosjektet holder til i en flyktningeleir sør i Libanon, og tøffe økonomiske kår gjør at det kan være kroken på døra om kort tid.

TRYKK HER FOR BILLETT

Les mer om støttekonserten her:

Unge helter klare for støttekonsert

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.