Kontakt oss

Folk

Nye Sundbytunet har åpnet dørene

Avatar

Publisert

Sundbytunet har åpnet dørene til puben igjen. Restauranten åpner i midten av august. Og i ettermiddag ble seks meter Jessheim-historie avduket i puben.

Det var lokale kunstner Greta Karina Braathen – som etter hvert henger på mange offentlige og private vegger i Ullensaker – som fikk i oppdrag å bidra til utsmykningen av en nyoppusset pub i kjelleren på Sundbytunet. Sundbytunet har for øvrig 10-årsjubileum i år.

– Det har vært jobbet nær sagt døgnet rundt for å få maleriet ferdig, sier Braathen under avdukingen. Hun har kjent på både tidspress og gode følelser underveis.

– Det er blitt slik jeg hadde håpet maleriet skulle bli, sier Kjersti Romsaas Sundby.

Det seks meter lange maleriet tar opp i seg Sundbytunets historie, og det har vært mye å ta av for Braathen.

Gården har eksistert i sju generasjoner, og Kjersti har utviklet stedet videre siden 2011.

Nytt konsept

Gabor Petö er daglig leder og driver av konseptet som for noen dager siden åpnet dørene nærmest i det stille.

– Vi bare åpnet puben for servering av drikke ute og inne, og folk har funnet ut at dørene er åpne igjen, sier Gabor til Jessheimpuls.

– Og det blir restaurant også, forstår jeg?

– Det jobbes hardt for å kunne åpne restauranten itl 13. august, og det blir “street food” som serveres fra kjøkkenet, sier Petö.

Opprinnelsen

Logoen til Sundbytunet bar og bryggeri – navnet blir fortsatt Sundbytunet – er en traktor, og de nye driverne symboliserer med det at de ønsker å være respektfulle mot gårdens historie.

– Jeg føler at de nye driverne har repsekt for både historien og det Sundbytunet ønsker å være, sier Kjersti Romsaas Sundby til Jessheimpuls.

– Åpningstider, da?

– Vi holder åpent til 15.00 01.00 fra søndag til torsdag, og det blir åpent til 03.00 fredager og lørdag, sier Gabor Petö.

Leste du denne?

Etablert pubkonsept overtar på Sundbytunet

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.