Kontakt oss

Folk

Økende smitte – ingen dramatikk

Avatar

Publisert

Smitten stiger noe i Ullensaker, men det er ingen grunn til dramatikk foreløpig, er beskjeden fra Ullensaker kommune.

Ullensaker har flere pågående utbrudd i kommunen, og det er påvist flere tilfeller av Delta-varianten av viruset blant smittede fra tidligere uker.

– Jeg vurderer imidlertid situasjonen som ikke dramatisk. Som vi har uttalt tidligere, er det forventet at det kommer spredte utbrudd nå som samfunnet har åpnet mere opp, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad.

Forventet

– Det var forventet at vi kunne komme til å se en smitteøkning når vi åpnet opp samfunnet igjen, og også nasjonale helsemyndigheter sier at norske kommuner må forvente spredte smitteutbrudd i tiden fremover. I likhet med kommuneoverlegen, tror også jeg at vi vil klare å slå ned utbruddene vi har her nå ved hjelp av solid arbeid med karantene, testing og smittesporing, sier fungerende ordfører Lars Halvor Stokstad Oserud.

– Jeg håper også at innbyggerne i Ullensaker vil huske på ansvaret vi alle har for å følge reglene som fortsatt finnes for avstand, hygiene og sosiale samlinger, legger Stokstad Oserud til.

Her er smitten

Vanligvis informerer Ullensaker kommune kun om smitte- og karantenetilfeller som berører kommunale institusjoner/tjenestetilbud.

– Fordi vi anser at dagens smittetall gir et økt informasjonsbehov, gir vi her informasjon som gir en oversikt over utbrudd og smittetilfeller tilknyttet institusjoner, bedrifter og aktiviteter i kommunen inneværende uke, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad.

  • 7 av de smittede siste døgn var gjester ved Hydranten sportsbar 19.6. Så langt er det påvist totalt 16 smittetilfeller blant personer som besøkte Hydranten 19.6., 14 av disse er bosatt i Ullensaker. Så langt er 5 påvist smittet med Delta-varianten, og vi venter på svar om sekvensering av de øvrige positive prøvene.
  • I tillegg til gjester ved Hydranten sportsbar, er ytterligere 5 smittetilfeller fra tidligere uker nå bekreftet å være Delta-varianten av viruset. (Se kommuneoverlegens kommentar om dette nedenfor)
  • 5 barn som har deltatt på hhv. friidrettsskole og fotballskole har fått påvist smitte. Totalt 31 barn og 9 trenere er i karantene.
  • Ved Hoppensprett Skogmo barnehage er 2 barn påvist smittet. 4 barn og 1 ansatt er satt i karantene, og en avdeling er satt i ventekarantene.
  • Ved Læringsverkstedet Gystadmarka DoReMi barnehage er 1 ansatt bosatt i en annen kommune smittet. 15 barn og 4 ansatte er satt i karantene.
  • Ved Mamma Mia barnehage Kløfta er 1 barn smittet. 32 barn og 13 ansatte er satt i karantene.
  • Ved en arbeidsplass i kommunen er det et utbrudd med hittil 6 påviste smittetilfeller. 4 ansatte er satt i karantene og alle ansatte testes i dag.

– Vi håndterer disse utbruddene på lik linje med alle tidligere utbrudd vi har hatt og klart å slå ned. Det smittespores intensivt og det testes massivt. Økningen i antall positive tester er også et resultat av at kommunen lykkes med å informere innbyggerne om å la seg teste og at de smittede personer identifiseres, sier kommuneoverlegen.

Følger tett

Kommunens politiske og administrativ ledelse følger situasjonen tett og vurderer fortløpende om det er behov for å gjeninnføre lokale smittevernregler.

– Ennå er det ikke grunnlag for dette, og jeg håper inderlig det ikke blir det og at alle bidrar til å dempe smittespredningen. Men ser vi at strengere smittevern blir nødvendig for å slå smitten ned, vil vi måtte vurdere dette, sier fungerende ordfører Lars Halvor Stokstad Oserud.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.