Kontakt oss

Folk

Pengegave til suverent tiltak

Avatar

Publisert

Aurskog sparebank kunne i dag overrekke 50.000 til det gedigent gode og nyttige faddertiltaket som holder barn og unge i idretten i form av økonomisk støtte.

Aurskog sparebank er tuftet på å bidra i lokalsamfunnet der de har filial, og ingen bank er mer synlig i Jessheim by og Ullensaker enn nettopp denne banken.

– Og en del av engasjementet er å dele ut penger – en variabel av det årlige overskuddet – til gode prosjekter og tiltak som bidrar til et bedre lokalsamfunn.

Derfor var det onsdag formiddag en stor glede for Helene Enger Skjønhaug og Laila Døhlen i Aurskog sparebank å kunne overrekke en sjekk pålydende 50.000 kroner til Ullensaker idrettsråd og faddertiltaket som har eksistert siden 2004.

Suksess

Faddertiltaket startet opp i 2004 fordi vi så at det også den gang var noen som falt utenfor på grunn av økonomi, sa leder av idrettsrådet Jan Ivar Engebretsen til Jessheimpuls tidligere i vinter.

I snart 15 år har faddertiltaet vært i stand til å hjelpe til økonomisk der behovet har vært størst, og det er to viktige punkter pengene kommer til nytte.

  1. Unge som kommer fra kår der økonomien er trang får en mulighet til å være en del av den organiserte idretten
  2. Mange som er på vei ut av idretten fordi økonomien hjemme ikke strekker til holder på lenger med organisert idrett

– Akkurat nå har vi 176 barn og unge som drar nytte av støtte fra faddertiltaket, sier Jonas Johansson til Jessheimpuls.

Men det er tydelig at koronasituasjonen har virket negativt inn også her, for i 2019 var nærmere 300 barn og unge under faddertiltakets økonomiske vinger.

Eksplosjon

– Vi forventer en eksplosjon inn i idretten når samfunnet åpner igjen, sier Anne Kjersti Livik i idrettsrådet.

– Faddertiltaket er et perfekt eksempel på et prosjekt vi ønsker å støtte, sier kommunikasjons- og markedssjef i sparebanken Helene Enger Skjønhaug.

– Hvordan?

– Vi ser gjerne etter litt spesielle søknader, og så ønsker vi å støtte prosjekter og tiltak som tar opp i seg integrering, mangfold og som bidrar til mindre utenforskap. Sånn sett er dette faddertiltaket midt i blinken.

Aurskog sparebank gir pengestøtte og gaver til anslagsvis 150 tiltak og prosjekter i året, og akkurat til denne utdelingen kom det inn 70 søknader totalt.

– Litt færre enn tidligere år, men det tror jeg har å gjøre med at det har vært færre arrangementer og aktiviteter, sier Enger Skjønhaug.

Synlig bank

– Hvorfor er det viktig for banken å bidra på denne måten?

– Det er en del av det sparebanken er fundamentert på. Vi skal – og vi ønsker – å bidra i lokalsamfunnet der vi har filial. Men vi ønsker også å møte opp personlig der vi har mulighet til det, sier banksjef hos Aurskog sparebank Jessheim Laila Døhlen.

– Hva går pengene til, Johansson?

– Pengene går inn i den driften som gjør at vi kan hjelpe dem som har behov for det.

Les mer om faddertiltaket HER

Fakta faddertiltaket

  • Faddertiltaket ble startet som et prosjekt 4. januar 2004.
  • Tiltaket har gjennom de årene det har vært i drift bevist at det er et absolutt behov for et slikt tiltak.
  • Det har en stor betydning for barn og unge i dagens samfunn, og vil også få stor betydning for barn og unge i Ullensaker i fremtiden.
  • Målet for tiltaket er å rekruttere barn og ungdom til idrettslig aktivitet gjennom tilrettelegging, åpne for nye aktiviteter og beholde de aktive i idrettslagene gjennom ungdomstida og inn i de voksnes rekker.
  • Tiltaket bistår barn og familier som av ulike årsaker ikke kan delta i idrettslig aktivitet.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.