Kontakt oss

Konsert

Plugger inn for ny musikkfest

Publisert

Koronaviruset stilner ikke musikken på Jessheim. Nå gjøres det klart til digital Musikkfest i Kulturbanken.

Kulturbanken Kreti & Pleti har fungert som et slags kulturbål i koronamørket siden mars. Strømmekonserter med lokale artister samt flott sending på 17. mai, er håndtert på strak arm.

Nå venter en ny utfordring for produsentene fra Ullensaker kommune, Romerike Lyd og Phantom AS. Intet mindre enn 17 forskjellige konstellasjoner har meldt seg på scenekanten for å bidra til at det blir musikkfest i år også, om enn ikke fysisk i Jessheims gater.

Har kontroll

– Hva blir utfordringen med Musikkfest, produsent Kent Årøe?

– Største utfordringen er kort tid mellom artistene, men det vil publikum som kikker på ikke legge merke til. Dette skal vi klare, selv om det er mye rigging mellom opptredenene.

– Hvorfor er det viktig å få til dette?

– Dette er en flott arena – selv om det kanskje er litt uvant for noen – å vise seg fram, sier Årøe.

– Det er spesielt i år, men nedslagsfeltet har gjennom strømmekonsertene vi har arrangert vist at det er mulig å nå ut til mange – både live, men også det at konsertene har vært vist i opptak. Det er mange utenfor Jessheim som har fått med seg strømmekonsertene, sier Årøe.

Allsidig program

I fjor var det konserter fra tre scener rundt om Jessheim by. Av naturlige årsaker lar ikke det seg gjøre i år, men det er en variert meny som serveres fra scenen i Kulturbanken.

– Vi har forsøkt å samle rocken og det litt hardere uttrykket til lørdagen, og så blir det noe mer variert på søndagen, sier Frode Larsen, kommunens kompetente representant inn i Musikkfest 2020.

– Vi tror det passer greit med litt visepop og roligere uttrykk på søndag, sier Larsen, som sier begge dager kommer med variert uttrykk – viser, hip-hop, poesi, pop, rock, kor og punk.

– Hele spekteret er representert, både fra tilnærmet profesjonelle og dem som har det mer som hobby. Intensjonen er å vise mangfoldet, og det føler jeg at vi gjør, sier Frode.

Noe av ambisjonen er å få litt festivalstemning over sendingen, der bandene

– Viktig å få det til?

– Ja, absolutt. Alle bandene har takket ja til å bli med på denne gjennomføringen. Det ville jo være synd å avlyse, sier Larsen.

Sendingen blir vist her: Kulturbankenlive.no

 

 

 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.