Kontakt oss

Folk

Presenterer tidløs fotokunst

Avatar

Publisert

Geir Ebbestad fra Jessheim er klar til å presentere sin utstilling “Tidløs vintage” kommende lørdag. 

Det er sagt at fotografier er fragmenter av tid som ikke kommer tilbake, og for svært mange motiver som foreviges gjennom en kameralinse, er den beskrivelsen både god og dekkende.

– Men mange andre motiver har noe ved seg som gjør at de er noe annet enn en forbigående opplevelse begrenset til et kort øyeblikk, sier Geir Ebbestad, som er i ferd med de siste forberedelsene til salgsutstillingen når Jessheimpuls treffer ham.

Tidløst

Denne utstillingen – bestående av 19 fotografier – tar opp i seg å fange noe tidløst og – tør vi påstå – en form for ro.

– Alt går så fort i dag, så noe av ideen med denne serien er kanskje å bidra med en kontrast til alt det hektiske rundt oss.

– Jeg har jobbet med motiver som etter min mening har tidløsheten ved seg. Bildene er tatt på tidspunkter og med utsnitt hvor færrest mulig foranderlige elementer vies plass og oppmerksomhet.

Behandlingen av bildene er også gjort slikt at tidløshet – kanskje fotografiets barndom som forsterkende virkemidler – bidrar til motivene på en effektfull måte.

19 bilder

– Jeg har ikke ment at tidløshet skal ha noen selvstendig plass eller rolle i bildene som inngår i serien. Tanken har mer vært at minimalisert tilstedeværelse av foranderlige og øyeblikkspregede elementer, forklarer Ebbestad.

Alle bildene i serien er nummererte og hvert bilde lages i et begrenset opplag på inntil 10 eksemplarer.

Åpningen er lørdag 12.00, og utstillingen henger i andre etasje i Jessheim storsenter, ikke så langt unna gullsmedforretningen til Liv Lerdahl, for den som er godt kjent.

– Rett over gangen fra Vero Moda, er også en pekepinn, sier Ebbestad.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.