Kontakt oss

Folk

Prisvinnere tatt på sengen

Avatar

Publisert

Seniornett og Haakon Hansen mottok tirsdag kveld Frivillighetspriser for 2023. Hvilken av prisvinnerne som ble mest overrasket er uvisst, men det var et hav av følelser i sving hos både Haakon Hansen og publikum da hans navn ble ropt opp.

Frivillighetsprisen er en prestisjetung hedersbevisning å få, og i 2023 var det både en organisasjon og en privatperson som ble ropt opp av ordfører Ståle Lien Hansen.

RØRENDE: Det var en rørt Haakon Hansen som tok imot stående applaus for den jobben har gjør som frivillig i Ullensaker. Tirsdag ble han tildelt Frivillhetsprisen for 2023. 

Om Haakon Hansen har juryen – bestående av Frivilligsentralens styre – gitt følgende begrunnelser:

“I dag ønsker vi å anerkjenne og feire en person som har vist en ekstraordinær innsats og dedikasjon til frivillighetsarbeid.
En uvurderlig del av frivilligsentralen. En som ikke bare er en del av våre egne arrangementer, men også en uvurderlig støtte for andre organisasjoner som bruker huset.  En hvor engasjementet er så sterkt at han i perioder tilbringer mer tid på frivilligsentralen enn hjemme.
Hvor arbeidskapasitet er enorm, og kunnskap er uvurderlig. Vedkommende er alltid villig til å hjelpe, alltid klar til å støtte, og alltid der når vi trenger.
Vedkommende er et eksempel på hva det virkelig betyr å være en frivillig.
Frivillighetsprisen gis til en som går utover det vanlige i sitt engasjement for frivillighetsarbeid, en som er mer enn verdig denne prisen.
Gratulerer med Frivillighetsprisen, Haakon Hansen.”

GRATULASJONER: Gratulantene var mange etter at Haakon Hansen ble tildelt den prestisjetunge prisen for frivillige i Ullensaker. 

Lamslått

– Jeg slet lenge med å komme meg ut av døren hjemme, og livet mitt ble helt forandret da jeg ble involvert som frivillig i Pakkhuset og Frivillighetens hus, sier prisvinner Hansen til Jessheimpuls noen minutter etter at han mottok prisen.

Tårene rant både hos Hansen og publikum som var til steder, og for den tidligere kjøttskjæreren og pølsemakeren er det god terapi å jobbe med mat i Frivillighetens hus.

– Hvor viktig er det å møte folk når man tidvis er syk og vil isolere seg?

– Det er veldig viktig, og det er grunnen til at jeg kommer meg ut også de dagene det er litt tungt å ta steget utenfor døren hjemme. Da kan det være nok med en kopp kaffe her på huset for at dagen skal bli litt bedre, Hansen.

SYNKE INN: Dette må jeg la synke inn når jeg kommer hjem sa en himmelfallen og rørt Haakon Hansen til Jessheimpuls.

Får seniorene på nett

LAMSLÅTT: Mette Boqvist og Seniornett ble gjort stas på som organisasjon da ordfører Ståle Lien Hansen ropte dem opp som en av to vinnere av Frivillighetsprisen for 2023 tirsdag kveld. 

Den andre prisvinneren var Seniornett, og om denne organisasjonene og jobben som blir gjort fra deres kant, sier juryen:

“Tildeles en organisasjon som har vist en ekstraordinær innsats og dedikasjon til frivillighetsarbeid. En organisasjon som har tatt på seg en viktig oppgave i vårt samfunn. En organisasjon som har anerkjent at mange eldre sliter med å opprettholde et sosialt nettverk, og at samfunnet krever at alle borgere bruker ny teknologi. De har også forstått at eldre i større grad skal bo hjemme lengre og derfor må ta ansvar for egen kompetanse innen IT og velferdsteknologi.

Med dette bakteppet har organisasjonen arrangert en sosial møteplass siden 2019. Her får eldre anledning til å møtes sosialt samtidig som de får vedlikeholdt sin data-kompetanse og lært ny teknologi. De får også hjelp hvis de ikke skjønner teknologien, og de får en kopp kaffe og en vaffel i trygge omgivelser. Dette arbeidet har utvilsomt redusert utenforskap og gitt en meningsfylt og innholdsrik sosial tilværelse for denne gruppen borgere.
Det er derfor med stor glede å overrekke Frivillighetsprisen til Seniornett Ullensaker.”

PRIS OG BLOMSTER: Kunstner Mimmi Braathen donerte to malerier som pris, og Mette Boqvist og Kjell Martin Holen måtte posere sammen med ordfører og kunstner.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.