Connect with us

Bildeserie

Proffene inntar Raknehaugspillet

Avatar

Published

on

Tirsdag var første leseprøve for Raknehaugspillet anno 2024. Og de fire bærende rolleinnehaverne møttes for første gang. 

2024-versjonen av Raknehaugspillet fikk grønt signal fra de involverte etter at økonomiske rammebetingelser kom på plass i det kommunale budsjettet, for med det var det forsvarlig å hanke inn profesjonelle skuespillere til de bærende rollene.

Som Jessheimpuls skrev for tre måneder siden:

“Med kommunal pengestøtte og garanti på plass også for 2024, så kan jobben med å innfri egne ambisjoner om å løfte fram dette spillet til å bli ett av landets aller beste historiske spill på sikt.”

Et uttalt mål fra tidligere er at Raknehaugspillet skal kunne sammenlignes med de beste historiske spillene i Norge, og at spille skal synliggjøre Raknehaugen som et av Norges viktigste kulturminner. I tillegg er tanken å bidra å styrke Ullensakers identitet som kulturkommune og reiselivsdestinasjon.

Stolt regissør

Det var en stolt regissør .- Tore Østvang – som kunne presentere fire navn som skal bidra til å løfte Raknehaugspillet opp mot den uttalte visjonen.

Ove Christian Owe skal bekle rollen som Gjestad i Raknehaugspillet

Mads Henning Skar-Jørgensen er klar for å ta rollen som obersten

Truls Toftnes skal bekle rollen som Lars i årets versjon av Raknehaugspillet

Amalie Krogh overtar stafettpinnen etter Ingrid Berg Mehus som Marit i Raknehaugspillet

– Trigger oss

– Jeg liker spel, for det er en sjanger som på et vis visker ut skillet mellom profesjonelle og amatører. Alle bærer en rolle som er viktig, sier Amalie Krogh rett før leseprøvene.

FOTOSHOOT: Truls Toftnes og Amalie Krogh spiller kjæresteparet Lars og Marit under Raknehaugspillet 2024. De overtar stafettpinnen etter Ingrid Berg Mehus og Eirik Jahren Røine. 

De fire profesjonelle kortene som møttes til første leseprøve er innforstått med at deres inntreden er en del av strategien om å løfte Raknehaugspillet opp til et nivå som kan bidra til at Nordens største gravhaug kan bli en destinasjon for teater- og spel-interesserte publikummere.

– Det trigger meg litt at de går høyt ut, sier Krogh.

TAKKER FOR SEG: Ingrid Berg Mehus og Eirik Jahren Røine som henholdsvis Lars og Marit under Raknehaugspillet 2023. De har takket for seg.

“Nytt” manus

– Vi har jo tidligere sagt at vi ønsker å ta et steg videre og øke ambisjonsnivået i forhold til 2023-utgaven. De som så forestillingen i juni 2023 vil selvsagt kjenne seg igjen. Men vi gjør en del forandringer, påtroppende styreleder Sigrid Nøklelby i en pressemelding Raknehaugspillet har sendt ut.

– Vi har skrevet om manus, og flere endringer vil komme til, sier regissør Tore Østvang.

Første kulepunkt er innfridd. Her er resten av kulepunktene som skal innfris før premieren 12. juni i år:

Endringene er:

  • Fire profesjonelle skuespillere i hovedrollene
  • Nykomponert musikk
  • Et strammere manus (tettere og med høyere tempo)
  • Forbedret serveringskonsept
  • Flere aktiviteter på Raknehaugen før forestilling
  • Budsjettet økes fra 1,6 til 2,1 millioner kroner

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.