Kontakt oss

Konsert

Bli med på rebusløp på Jessheim

Publisert

Av Elisabeth Østby

Til helgen kan du ta med deg hele familien på et morsomt rebusløp på Jessheim, samtidig som du støtter Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps.   

Da det årlige loppemarkedet ble avlyst på grunn av korona krisen, falt store deler av inntektsgrunnlaget til korpset bort.

– Vi måtte tenke nytt, forteller Karianne Kjos Ødegård.

– Vi har vært så heldige å få lov til å kjøre ut blomster for Blomsterstua på Jessheim. Det har hjulpet oss mye.  Og nå har Sidsel og Cockpit Event laget en rebusløype helt gratis for oss, fortsetter korpslederen.

ENDELIG SAMLET: Onsdag denne uka var korpset for første gang samlet til øving igjen. Smilene og tonene satt løst. 

Støtter korpset

Jessheimpuls møter leder for korpset Karianne Kjos Ødegård og Sidsel Skjelmerud som er daglig leder i Cockpit Event AS på Jessheim. Til helga skal de samarbeide om et arrangement til inntekt for korpset.

Skjelmerud kommer syklende lett heseblesende, og hun kan berette at firmaet hun leder i fjor arrangerte 150 arrangementer i løpet av det som ble et kjempeår.

– 50 prosent av våre arrangementer er online-aktiviteter med mobiltelefon, sier Sidsel. Og det er dette Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps drar nytte av denne helgen.

resten er fysiske aktiviteter, som egner seg godt mellom møteslutt og middag. Vi lager aktiviteter som fenger først og fremst for næringslivet.

TROMMER SAMMEN: Det trommes sammen til rebusløp i helgen. Og det blir spilling 17. mai.

Da lyset gikk

I midten av mars var det som å slå av samfunnet med en bryter. Alle oppdrag ble kansellert.

– Så da sto jeg der, uten noe særlig å henge fingrene i, sier damen i Cockpit.

– Derfor kunne jeg bruke det jeg har til å hjelpe andre, og korpset dukket raskt opp i tankene mine. Datteren min spilte i korps i mange år, og noen av våre beste venner i dag er gamle korpsvenner fra den tiden.

Sidsel vet hvor viktig inntektene fra loppemarkedet er.  Da det ikke ble noe av, fikk hun en av sine lyse ideer – et rebusløp på Jessheim til inntekt for korpset.

Rebusløp

KARTET: Slik ser rebusløpet ut på telefonen. Dann et lag og meld deg på, sier arrangøren.

– Fortell!

Hvert lag består av fra 1 til 5 personer. Hvert lag laster ned en app til egen telefon, og via appen så navigerer laget mellom postene.

– Når laget er på rett sted, kommer oppgaven opp på telefonen. Oppgaven besvares ved å skrive svaret direkte inn på telefonen,  eller gjøre utfordringen og ta bilde av hvordan oppgaven er løst, sier Sidsel.

Aktiviteten er åpen mellom lørdag kl. 12 og søndag kl. 17.

– Oppmøte for startinformasjon er på Stasjonen kaffebar henholdsvis lørdag 2. mai mellom 12.00 og 15.00 og søndag 3. mai mellom 11.00 og 15.00, sier Skjelmerud.

– Gratis?

– Nesten. Pris pr lag minimum kr 395,-.  All betaling går uavkortet til Jessheim, Mogreina, Hovin Skolekorps, sier Skjelmerud.

DEILIG: Deilig å være i gang igjen – og samlet – er beskjeden fra korpsmedlemmene da de samlet seg for første gang på mange, mange uker onsdag kveld.

Korpsliv

-Vi er svært takknemlige for Sidsel sitt engasjement for korpset, smiler Karianne Kjos Ødegård.

– Vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på dette, oppfordrer Karianne, som selv må karakteriseres som ildsjel med brennende engasjement for korpset.

Hver onsdag øver Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps, og det har de gjort gjennom hele koronakrisen også.

– Ikke med fysisk oppmøte, men vi er blitt veldig gode på digitale øvelser, smiler Karianne.

Lyden av korps

Korps er en helårsaktivitet, og i år er Jessheim skolekorps 50 år. Dette skal forhåpentlig feires med jubileumskonsert i kulturhuset. Men før det er det nasjonaldagen som står på agendaen for de spilleglade i korpset.

– Vi har våre faste tradisjoner som skal ivaretas, og vi kommer til å begynne 17. mai med flaggheising på Herredshuset her på Jessheim, og i Mogreina. Deretter deler vi korpset og drar til hvert vårt området for å spille i boligstrøk.

Til slutt samler fraksjonene seg for å spille utenfor Gjestad 13.00.

Vi ønske oss alltid flere korpsglade mennesker, sier Karianne.  Er det noen som ønsker å prøve seg, så er det bare å kontakte meg: kariannekjos@hotmail.com

PS! Det pågår også en vipps-konkurranse i regi av korpset. Vippser du mer enn 500 kroner til 515137 innen 10. mai, så er du med i trekningen av «Korps i hagen».

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.