Kontakt oss

Abonnenter

Regidebutant med stålkontroll

Avatar

Publisert

For unge Guro Lillegård Bjørnslett (21) er dette en særdeles spennende uke. Hun får sin debut som regissør når “Vinter i Lønneberget” settes opp i Kong Rakne. Men nevneverdig nervøs synes hun ikke å være. 

Så har Lillegård Bjørnslett også en solid dose erfaring både på og bak scenen gjennom et langt liv som kulturentusiast og kulturaktør.

– Jeg har blant annet vært regiassistent under Limaspillet ute i Nannestad, og jeg har spilt og drevet med teater siden jeg var 10 år gammel.

Klar over trykket

– Jeg visste med andre ord hva jeg gikk til da jeg ble oppringt av Ullensaker Teater og spurt om jeg kunne tenke meg å være regissør her, sier Guro.

HEKTISK: Det var hektisk virksomhet foran speilet da Ullensaker Teater skulle ha sin første øving med sminke og kostymer mandag ettermiddag. Men både store og små skuespillere ble ferdige til teppet gikk opp på øvingen. Lørdag og søndag er det alvor i Kong Rakne.

Snart premiere

Og her er i denne forbindelse øvingslokalene til Ullensaker Teater i Jessheim sentrum. Der er det første øving med kostymer og rekvisitter og sminke. Lørdag morgen flytter ensemblet inn i selveste Kong Rakne for å spille to forestillinger kommende helg.

– Og den gode nyheten er at billettsalget går så det synger?

– Jeg må si jeg er en smule overrasket over at det har skutt fart som det har gjort, sier “Mor Teater” Anne Brith Sandsnes til Jessheimpuls. Hun fungerer mest som en inspisient og tilrettelegger fordi regidebutanten her god kontroll på det som skjer på scenen.

STEMNINGSFULLT: Det er stemningsfullt på kjøkkenet i Katthult. Maja Holm har rollen som Ida i dette stykket. 

Detaljer

– Hva er vanskeligst med å ha ansvaret for regien, Guro?

– Det handler om detaljkontroll, og akkurat nå er vi der i prosessen hvor alt blir pirking – når skal man gå og hvor skal man stå og ser det naturlig ut…

– Beskriv veien fram mot premieren kommende lørdag?

– Vi har øvd siden slutten av august, og det er en kort øvingsperiode. Og det har vært intensivt, men det er noe med energien og stå på-viljen til amatørteater-universet som jeg bare digger. Så vi kommer i mål.

JUL: Julen forberedes i Katthult. Og Alfred har nettopp trampet inn med møkkete støvler. Slikt blir det bråk av, være seg i Katthult eller Jessheim…

Klassisk Emil

– Hva slags stykke er det vi snakker om her?

– Det er jul i Lønneberget, og publikum får servert både et koselig men også dramatisk stykke. Mye er likt det vi kjenner fra dette universet via TV og film, sier regissøren.

Billettsalget går som nevnt bra, men det er plass til flere, både lørdag og søndag.

For billetter: TRYKK HER FOR LØRDAG OG TRYKK HER FOR SØNDAG

HYSS OG HYSJ: Det er rett før den første øvingen med kostymer tar til og Emil – Jonas Aanesrud Elstad – har en stille stund før det hele bryter løs. Han og ensemblet har øvd 175 timer siden august, får Jessheimpuls opplyst av Jonas før denne øvingen. 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.