Connect with us

Abonnenter

Rekordtidlig åpning av Randbydalen

Avatar

Published

on

Det har vært jobbet nær sagt natt og dag siden mai i år, og denne helgen kunne USK Alpin starte årets skisesong i Randbydalen skisenter. 

– Vi klarte det, og det var ganske deilig å kontakte Kvitfjell og si at vi trakk reservasjonen der oppe fordi vi skule trene i vår egen bakke, sier Kristine Heggelund Danielsen, trener og en av de primus motorene som har jobbet hardt for å holde liv i både skisenteret og – faktisk – alpingruppa de siste årene.

VINTEREVENTYR: Det USK Alpin har fått til siden mai i år er rett og slett fenomenalt, og i helgen var det årets første skitrening på kunstsnø i Randbydalen skisenter. Kristine Heggelund Danielsen gir gode kommentar til ærgjerrige alpinister.

Penger til oppgradering anlegget som produserer snø, bedre lys (er i ferd med å komme på plass), varmestue og oppgraderinga av infrastruktur er noe som er på plass for pengene som politikerne bevilget i mai i år.

Produserer mer

Lørdag og søndag var det duket for å krone hardt arbeid med seier i form av helgesamling i Randbydalen, og forholdene må sies å være intet mindre enn perfekte.

Det ligger en meter snø flere steder, og etter endt trening søndag ettermiddag så ble det gjort klart for snølegging igjen. Da kommer to snøkanoner og 12 lanser til å gå helt fram til onsdag.

Da blir det nok snø til å kjøre ut i hele anlegget – også rundt brakkene somer flyttet fra Kværnlia til Randbydalen, og som nå fungerer som en prima varmestue med topp stemning blant løperne.

Fem dager

KANON: To snøkanoner og 12 lanser gjør at man kan produsere mer snø på kortere tid. Og fra søndag ettermiddag til kommende onsdag skal det produseres enda mer snø slik at hele bakken får en god såle. 

Politikerne i Ullensaker bevilget i vår penger til en høyst nødvendig oppgradering av Randbydalen skisenter. Da er det ekstra morsomt at USK Alpin kan kvittere med rekordtidlig åpning av sesongen.

Det som tidligere tok 35 dager med snøproduksjon ble nå gjort unna på fem dager.

– Det er en helt annen verden, sier Heggelund Danielsen til Jessheimpuls på vei ut til økt nummer to søndag formiddag.

USK har slått seg sammen med Hakadal IL for å lage en potent treningsgruppe for dem i alderen 14 til 16 år.

– Det fungerer veldig bra, og vi har fått på plass en veldig god gruppe, er beskjeden Jessheimpuls får.

Og sett fra toppen av bratthenget er det mye som tyder på at gjengen begynner å bli klar for konkurransesesong. Den tar til i midten av desember, på Geilo.

TOPP STEMNING: Det var topp stemning underveis i slalåmtreningen til løperne fra USK Alpin og Hakadal i helgen. Gode forhold bidro til godt humør. 

Kulturhistorie

Politikerne i Ullensaker løftet fram betydningen av kulturhistorie samt verdien av å ha et næranlegg som Randbydalen skisenter da de enstemmig bevilget penger til oppgradering i vår. Oppgraderingen av alpinbakken i Ullensakers vakreste dalføre er beregnet til 5 millioner kroner.

Velvilje

– Et anlegg vi alle ønsker at skal bestå, og toget går hvis det ikke bevilges penger nå, sa Lars Halvor Stokstad Oserud da saken ble behandlet i vår.

– Alpingruppa har ikke fått all verden av støtte tidligere, så dette er på sin plass, sa Høyres Karianne Raad Wanggaard.

– Dette anlegget har kulturhistorisk verdi. Randbydalen har fostret verdensstjerner – og alpinister som ikke kom så langt, sa Frps Tom Staahle.

– Dette er gledelig, og jeg ser fram til at denne oppgraderingen kan føre til at det blir åpent for flere barn og unge – og voksne, sa ordfører Eyvind J. Schumacher.

 Snø og lys

VARMESTUE: Brakker som sto ved det gamle hoppanlegget i Kværnlia er blitt til funksjonell og trivelig varmestue i Randbydalen skisenter. Her det det vafrfelpause under helgens trening. 

Det betyr at snøproduksjon og lysanlegg (de to viktigste løftene med alt det innebærer av jobb) vil bli vesentlig enklere – som igjen gjør at det kan produseres nok snø til at det blir forutsigbare forhold i Randbydalen.

Det vil forhåpentlig alle skiglade kunne dra nytte av i årene som kommer.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.