Kontakt oss

Byhistorie

Rent engasjement og handling

Avatar

Publisert

Hans-Petter Trondsen (59) er opptatt av å ta vare på en synkende dugnadsånd. Han viser dette engasjementet i handling og ved å være et godt eksempel sjøl.

Du har garantert lagt merke til ham, denne lett merksnodige skapningen med skjegg, utestemme og et tempo som gjør at selv en godt trent atlet sannsynligvis blir nødt til å ta en pust i bakken før Trondsen setter seg ned og hviler på store og små laurbær.

Noen irriterer seg kanskje litt over denne skjeggete virvelvinden, men de fleste heier der han farer fram med wienerbrød, søppelsekk eller andre påfunn.

Leste du denne?

Lokalt selvberget og fremoverlent

Alt motiverer

– Hva motiverer deg, Trondsen?

– Tja, hva er det som ikke motiverer meg?

– Det meste av mitt engasjement handler om at jeg ønsker å bidra der jeg bor, der jeg lever og der jeg trives. Hver dag er en ny mulighet til å bidra med noe, og jeg forsøker å etterleve det ordtaket jeg har lansert: Hvis alle gjør litt!

Gjør litt

– Og det klarer du?

Annonsering

– Det er sikkert noen som synes jeg gjør litt mye ut av meg til tider, men det lever jeg veldig greit med, sier mannen som gjerne kan stå opp 04.00 for å lage ferske wienerbrød som han reiser rundt og deler ut, eller som involverer seg i sykkelklubben, lager isbane på Nordbytjernet eller dukker opp som baker i TV-konseptet “Farmen kjendis”.

– Du har varslet at politikken kan få deg å slite med i form av at du vurderer å starte Handlingspartiet?

– Jeg nevner Handlingspartiet av og til, men om det blir formell politikk er usikkert å si noe om her og nå. Jeg bruker isteden begrepet Handlingspartiet som et eksempel på at det kan være kort vei fra tanke til handling.

Handlingspartiet?

– Det er ikke det i dag?

– Vi trenger for eksempel ikke en utredning om hvorvidt man skal dra ut og samle inn ølbokser og annet i en rundkjøring før man gjør det. Det er like enkelt å samle inn ølboksene, pante dem og så gi dem til et godt formål.

– Så intet formelt parti på gang?

– Ingen kommentar, er det ikke det de sier i politikken, da?

Slagord for dagen

– Noen nye slagord eller prosjektet i ermet?

– Jeg har tatt til orde for at Jessheim – med rette – skal bli Norges reneste by, så nå har jeg vært ute og plukket søppel på jevnlig basis en god stund. Jeg mener oppriktig at vi kan bli landets reneste by – hvis alle gjør litt.

– Annet snadder?

Annonsering

– Det er jo en besnærende tanke å løfte fram Raknehaugspillet igjen. Raknehaugen er Nord-Europas største gravhaug, og forestillingen var en stor suksess på 90-tallet. Jeg var med sjøl, og jeg husker fortsatt replikkene mine – og vi er flere som føler at det er på tide å børste støvet av det Tore Østvang omtaler som et av landets aller beste historiske spill, sier Trondsen.

Heia dugnaden

– Hva annet har du klokkertro på?

– Jeg har tro på at dugnadsånden og handling er en god ting i et lokalsamfunn. Noe av det jeg brenner for er å holde dugnaden – at folk bidrar med det de kan av innsats eller verktøy eller maskiner – for å få til et best mulig resultat. Dugnad og samarbeid binder folk sammen, og er det noe vi trenger så er det samhold.

– Hvis alle er litt sammen?

– Da blir det færre som er ensomme, og man får gjort mer sammen enn alene.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.