Kontakt oss

Folk

Sesongåpning for oppusset klubbscene

Avatar

Publisert

I kveld åpner sesongen 2023 i Kulturbanken, som har vært gjennom et aldri så lite kosmetisk løft i januar. Og det er en heftig start med Jessheim-vennene i Young Fogertys. 

Daglig leder i Kulturbanken Vivi Reierstad gleder seg til å vise fra byens klubbscene i kveld, og det musikkvenner som frekventerer stedet som har bidratt med rekvisitter til lokalene.

– Vi spurte om noen der ute hadde t-skjorter med bandlogoer, og responsen var overveldende, sier Reierstad og peker på den fargerike veggen som gaver fra folket har blitt til. Noe handler om lyddemping, og mye handler om det visuelle.

– Kom og se

– Og så har vi fått opp en del fotografier av folk som har spilt her, men den må folk nesten ta turen innom for å se med egne øyne, sier Reierstad, som kan skilte med landets beste tolkere av musikken til Creedence Clearwater Revival på plakaten denne første kvelden i sesongen 2023.

– De har gjestet oss før, og det har vært superbra, sier Reierstad.

– Billettsalget?

– Det er billetter igjen, men de siste dagene har det vært mange som har kjøpt. Det virker som om folk er sugne på konsert igjen, etter at vi holdt stengt for å pusse opp i hele januar, sier Kretis Mor Motor.

Byens venner

“HJEM” TIL JESSHEIM: Håvard Takle Ohr er full av lovord om Jessheim og Kulturbanken. I kveld er han tilbake med trommer og godt humør. 

Å kalle bandet Young Fogertys for venner av vår lille by er ingen overdrivelse i det hele tatt. Bandets trommeslager Håvard Takle Ohr har gjestet Kulturbanken mange ganger, både med dette bandet og med Oslo Ess, som har var trommeslager i før han byttet band til ingen ringere enn Kvelertak.

Jessheimpuls har utvekslet spørsmål og svar med den sympatiske trommeslageren, som sammen med bandet El Cuero faktisk var med på den aller første støttekonserten Heroes.

Elsker Creedence

– Du spiller i meritterte band, men du holder på trommekrakken i Young Fogertys. Hvorfor det?

– Bandet ble startet som et overskuddsprosjekt i 2006, og er fortsatt et overskuddsprosjekt den dag i dag. Alle i Young Fogertys elsker Creedence, og vi har derfor stor glede av å reise rundt å predike arven etter dette fantastiske bandet.

Utdannelsen

– Jeg fikk min musikalske utdanning ved å spille hundrevis av konserter på pub og små klubber tilbake på 90 tallet, og jeg liker det fortsatt veldig godt. Kun lave skuldre og ingen store ambisjoner. Og så er det noe med trio formatet som jeg elsker. Det er ingenting å gjemme seg bak, og hvor alle medlemmer er like viktig. Full on rock ‘n’ roll! Young Fogertys er et fantastisk morsomt avbrekk fra alle de andre banda jeg spiller i.

– Hva er det med musikken til Creedence som gjør den så slitesterk?

– Det er låtkvalitet det handler om. Lager du så gode låter som John Fogerty gjorde i de tre-fire årene bandet deres var aktive, så  vil du ikke kunne unngå å bli udødelig. Slik er det med The Beatles, Rolling Stones, Chuck Berry, AC/DC… De beste låtene vil gå fra generasjon til generasjon. De vil overvinne alt!

Misjonærer

MISJONÆRER: Slik ser misjonærer i Creedence Clearwater Revival sin tjeneste ut. Håvard Takle Ohr er mer enn gjerne den type predikant. 

– Hva kan publikum forvente av en konsert med Young Fogertys?

– Vi er Creedence-misjonærene fra Flekkefjord. Vi er på et hellig oppdrag hvor vi befrir disse fantastiske låtene fra fulle trubadurer og danseband med playback.

– Såpass ja…

 

– Vi spiller alle de kjente og kjære låtene, men vi gir også publikum en innføring i skjulte perler som de kanskje ikke visste om eller hadde glemt før de kom på konsert med oss. Vi gjør blant annet låter som “CCR” eller John Fogerty i dag ikke spiller live. Det er det som skiller oss fra alle andre “tolkere” av Creedence. Og så spiller vi alltid med hjertet utenpå skjorta.

– Det er Kvelertak og Fogertys og El Cuero du spiller med nå?

– Ja, det er stort sett det jeg har tid til. Kvelertak er jobben min, og alt annen viker for de planene vi legger. El Cuero vil uansett alltid eksistere i en eller annen form, og det er en sann glede å lage låter med og spille live med de gutta der.

– Jeg gjør også en del sessions og innspillinger for andre band, men det er begrenset hva jeg rekker. Men dukker det opp kule forespørsler er jeg “all in”.

– Elsker Kulturbanken

– Ditt og deres forhold til Kulturbanken i Jessheim by?

– Young Fogertys har for lengst lagt sin elsk på Kulturbanken. Klubber som dette er selve bærebjelken for all livemusikk i landet. Vi hadde ikke eksistert som band uten steder som dette. Band og spillesteder er dønn avhengig av hverandre, og selvsagt at publikum støtter opp under sine lokale scener.

– Et annet stort pluss med Kulturbanken er at det er musikkelskende idealister som driver stedet. Da blir båndet litt ekstra slitesterkt.

Billett til kveldens konsert: TRYKK HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.